BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ataşehirli çocuklar şanslı!

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarken Ataşehirli çocukların heyecanına Milli Eğitim Bakanı ve İlçe Belediye Başkanı da katıldı.

Abone ol

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarken Ataşehirli çocukların heyecanına Milli Eğitim Bakanı ve İlçe Belediye Başkanı da katıldı.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencisi minik yavrularımızın, "uyum programı" kapsamında okula ilk adımlarını attıkları günde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının açılışını Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu'nda düzenlenen programla açtı.

Okula gelişinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, çocukları tek tek öperek onlarla fotoğraf çektirdi. Bakan Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar. Okula ilk temaslarında, olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz onları mutlu edebilmek adına herşeyi yapıyor" dedi. 

Konuşmasının ardından Avcı, daha sonra halk oyunları gösterisi yapan minikleri izledi. Zaman zaman alkışla tempo tutan Avcı, oyun sonrası velilerle sohbet etti, çocukları severek onlarla fotoğraf çektirdi ve hediyeler dağıttı. Nabi Avcı, bir sınıf tahtasına, "2013-2014 eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, velilerimize, yöneticilerimize ve görevlilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllara... " yazdı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Ataşehirli öğrencilere bir destek de Ataşehir Belediyesi’nden geldi. Belediye bir yandan yaz boyunca ilçede bulunan okullara bakım ve onarım desteği verirken, öte yandan da tüm okulların temizlik malzemesi ihtiyacını karşıladı. Belediye Başkanı Battal İlgezdi yayınladığı mesajda da “2013-2014 eğitim-öğretim yılı sevgili öğrencilerimize, geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun” dedi.