BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  DÜNYA

Kentsel dönüşüm programına Yozgat da katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yozgat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Yıkım Töreni, Başbakan Ya...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yozgat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Yıkım Töreni, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye’de ekonomik istikrarın sürdüğünü ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu: "Ekonomik istikrarımız sürüyor, buradaki hususlardan biri yüzde 95, yüzde 96 civarında anlaşma yapılarak bu iş yürütülüyor. Gerisi mahkemeyle kamulaştırmayla yapıldı. Sayın Başbakanımızın bu konuda desturu, tavrı nedir, rızaya dayalı dönüşüm memnuniyete dayalı dönüşüm ve birlikte başaracağız. Şimdi seçim sürecine de giriyoruz yavaş yavaş, bu işi kırmak isteyen çeşitli mahviller olabilecek. Esas vatanını sevmek, bayrağını sevmek, gerçekten milliyetçi olmak nedir, çok çalışmak. Vatanımızı, milletimizi dünya devletleri arasında en yüksek noktalara çıkartmak, daha başı dik, alnı açık bir konuma gelmek. Dünya devletleri arasında Türkiye’yi ana aktör yapmak. Bu çalışkanlıkla olur, istikrarla olur, bunu yakaladık."
Türkiye’nin zor bir coğrafyaya rağmen istikrarını koruduğunu belirten Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Dünyanın en büyük ekonomik krizlerine rağmen Türkiye’nin ekonomisi belirli bir trendle devam etti. Paradan 6 sıfır atarak Türkiye’de paramıza da devletimize ciddi manada şahsiyet kazandırdık. Yurt dışında çok Yozgatlı kardeşimiz var. Bugün Almanya’ya, Avrupa’ya gittikleri zaman göğsünü gere gere pasaportunu verebiliyor, göğsünü gere gere kendi parasını bozdurabiliyor. Eskiden biz kendi paramızla yurt dışına gitmezdik hep yabancı parayla giderdik."
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakan Bayraktar ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, balyozla metruk bir binanın duvarına vurarak, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmasını başlattı.
(İHA)