BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in köyünün sırrı

Fethullah Gülen'in de köyü olan Erzurum'un Korucuk köyünde depremden yıkılmayan evlerin hikmeti neydi? Gülen anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Fethullah Gülen doğal afetleri ve hikmetleri anlattığı sohbetinde kendi anısını ilk kez anlattı.

Fethullah Gülen'in "360. Nağme: Kum Tepeleri, Kasırgayla Gelen Azap ve Harikulâde Kurtuluşlar" başlıklı sohbeti yayınlandı. Gülen kendi köyü de olan Erzurum'un Korucuk köyündeki depremden yıkılmayan binaların hikmeti dinleyenleri şaşırttı.

HZ MUHAMMED SORDU Kİ...

Dedesinden dinlediği olayı anlatan Gülen köylerinin imamının gördüğü rüya sonrasında depremden nasıl korunduklarını şöyle anlattı:

"Dedem o imama inanırdı.  O köyün imamı bir alim. Şiddetli zelzele oluyor binalar yıkılıyor kütür kütür, herkes harmanlıkta yatıyor. Harmana giderken Şamil ağa nereye gidiyorsun diye sordum 'Gitme' dedi. 'Git evinde yat eğer bir taş düşerse gel benim başıma vur' dedi. 'Ne demek o' dedim. Dedi ki bu gece ben baktım Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem geldi arkasında da insanlar vardı. Bana dedi ki 'Molla Muhammed bu köy senin mi' diye sordu. 'Ben de evet benim ya Resullullah' dedim. Bunun üzerine döndü Hz. Ali'ye dedi ki 'Ya Ali bir kazık da buraya çak, burada zelzele olduğunda binalar yıkılmasın'  Ve hakikaten çok şiddetli zelzelelerde de binaların yıkıldığı görülmedi. Molla Muhammed heralde adam çok nazı geçenlerden biriydi.