BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  GÜNCEL

Eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'dan vahim FETÖ itirafı

Eski Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar'dan bomba itiraf : "Göreve başlarken FETÖ'cü il müdürü sayısı belki 65'ti, benim zamanımda 75'e çıktı ama bunların atamasını ben yapmadım."

Abone ol

Eski Emniyet Genel Müdürü ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Valisi olan Mehmet Kılıçlar, "Göreve başlarken FETÖ'cü il müdürü sayısı belki 65'ti, benim zamanımda 75'e çıktı ama bunların atamasını ben yapmadım. Ben sadece uyardım, benim uyarılarım dikkate alınmadı." görüşünü savundu.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplanan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Merkez Valisi Kılıçlar'ı dinledi. Kılıçlar, kısa konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

ADİL ÖKSÜZ TALİMATI VERDİM AMA...
Adil Öksüz'ün serbest bırakıldığını ertesi gün duyduğunu ve garip bulduğunu söyleyen Kılıçlar, "Sivil bir şahsın 'Ben oralarda arsa arıyordum' gerekçesiyle serbest bırakılması gerçekten çok saçma. Ben emniyete ve jandarmaya bunun önemli olduğunu söyledim, takip edilmesi talimatını verdim. Bırakılması idari ve adli açıdan büyük bir eksiklik. Bunu kabul ediyorum. Kilit bir kişi olduğunu sonradan fark ettik." ifadesini kullandı.

VAHİM FETÖ İTİRAFI

Yapılanmaya ilişkin ilgilileri uyardığını dile getiren Kılıçlar, şu açıklamada bulundu:

"Göreve başlarken FETÖ'cü il müdürü sayısı belki 65'ti, benim zamanımda 75'e çıktı ama bunların atamasını ben yapmadım. Ben sadece uyardım, benim uyarılarım dikkate alınmadı.

-O zamanki bakanımız İdris Naim Şahin, şu anda içeride olan Ahmet Pek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bununla önceden tanışıklığı olan bir bakanımız. Çoğu işleri beni baypas ederek, onlar görüşerek bu atamalarla ilgili konuları hallettiklerini düşünüyorum. Çünkü sayın bakandan bazen bize liste gelirdi, 'Şu şuraya, şu şuraya, bunlar buraya atanacak, Mehmet bunları yaz getir' derdi. 'Efendim şu olmaz, bunun şöyle bir şeyi var' dediysek de neticede karar siyasi iradenin.

-Benim orada 4-5 tane daire başkanı ve il emniyet müdürünün atamasına vesile olduğum olmuştur, onların da hepsi 17-25 Aralık sonrasında görev yapmaya devam ettiler."