BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  GÜNCEL

Harun Biniş kimdir FETÖ'nün bel kemiği!

Harun Biniş kimdir, aslen nerelidir FETÖ'nün 3. kilit ismi. 15 Temmuz'da Adil Öksüz'ün yanında olan 3. imam Harun Biniş'in son görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Harun Biniş kimdir, aslen nerelidir FETÖ'nün 3. kilit ismi. 15 Temmuz gecesi Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'dan sonra en kritik 3. isim. Darbe girişiminden 2 gün önce ABD'den Türkiye'ye dönerken görüntüleri ortaya çıkan Harun Biniş aslında kim? İşte FETÖ'nün 3. adamı Harun Bniş hakkında tüm merak edilenler...

HARUN BİNİŞ KİMDİR FETÖ'NÜN BEL KEMİĞİ

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çok çarpıcı ayrıntılar bugün ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün, 11 Temmuz tarihli ABD ziyaretine yalnız gitmediği belirlendi. Öksüz’ün ABD’ye yanında bir dönem Kaynak Holding bünyesinde Genel Müdür olarak çalışan Kemal Batmaz isimli bir kişinin bulunduğu belirlendi.

 Öksüz’le Batmaz’ın 13 Temmuz tarihinde ABD’den birlikte yurda döndükleri tespit edildi. Batmaz’ın, Ankara’da ilk tutuklanan isimlerden biri olduğu anlaşıldı. Görüntülerde bir sivil imam daha var. Darbeyi yöneten sivil imamlardan Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor. (Görüntülerdeki uzun saçını at kuyruğu yapan kişi)

'TARLA BAKMAYA GİTTİM' DEMİŞTİ

Harun Biniş, 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmıştı. Elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş'in de ifadesinde 'tarla bakmaya gittiğini' söylediği, tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

TELEKULAK SİSTEMİNİN ÖNCÜSÜ

FETÖ’nün dinleme üssü haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) iletişim sistemlerinin kuruluşuna ön ayak olan Biniş, “Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler, mülki idare amirleri, yargı mensupları, iş adamları, emniyet, MİT ve askere ait telefonların usulsüz dinlenmesi” davası şüphelileri arasındaydı. FETÖ’cü bir bilgisayar şirketine bir dönem grup yöneticisi olarak da çalışan Biniş, telekulak soruşturmasının kilit ismiydi.