BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Darbenin ikinci ve üçüncü kilit ismi ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında son dakika gelişmesi. Adil Öksüz ile birlikte darbeyi planladığı belirtilen o ismin yeni görüntülerine ulaşıldı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz ile birlikte Akıncı Üssü'nde yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu belirlendi.  Batmaz'ın, darbe girişiminin "sır kutusu" Adil Öksüz'den daha etkili bir isim olduğu belirtiliyor. 

Akıncı Üssü'ndeki üçüncü sivil ise Elektronik mühendisi Harun Biniş olduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgi önemli bulgulara ulaştı.

KAYNAK KAĞIT A.Ş.'NİN ESKİ MÜDÜRÜ

Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz ile birlikte hareket ettiği tespit edildi.


Öksüz ve Batmaz’ın 13 Temmuz tarihinde Atatürk Havalimanı’nda bulunduklarına ilişkin görüntülere ulaşıldı.

ÖKSÜZ'DEN DAHA ETKİN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Batmaz'ın, darbe girişiminde etkin şekilde rol aldığı Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'daki güvenlik kamerası kayıtlarından da tespit edildi.

BİNBAŞI ODAYA GİRERKEN KAPIDA BEKLEYEN BATMAZ'A ASKER SELAMI VERİYOR

Darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin görüntülerde, Batmaz'a üsteki askerlerin selam verdikleri kayıtlara yansıdı. Rütbeli askerlerin başlarıyla selam verdiği Batmaz'ın 143.Filo koridorundaki rahat tavırları dikkati çekti.

ABD'YE BİRLİKTE GİDİP BİRLİKTE DÖNMÜŞLER

Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra da yine birlikte döndükleri belirlendi.

Başsavcılık, yaptığı sorgulama sonucunda Batmaz'ın darbe girişiminin hemen ardından Akıncı Üssü çevresinde gözaltına alındığı ve Ankara'da tutuklandığını belirledi. Bunun üzerine cezaevinden getirilerek, bir kez daha ifadesi alınan Batmaz'ın suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Batmaz, gözaltına alındıktan sonraki ilk sorgusunda tıpkı Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında arsa bakmak amacıyla bulunduğunu iddia etmişti.

Batmaz, gözaltına alındıktan sonraki ilk sorgusunda tıpkı Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında arsa bakmak amacıyla bulunduğunu iddia etmişti.

ÜÇÜNCÜ SİVİL DE BELLİ OLDU

Akıncı üssündeki üçüncü sivil de belli oldu. Elektronik mühendisi Harun Biniş'in o gece Akıncı üssünde darbeyi yöneten isimler arasında olduğu öğrenildi. Harun Biniş şu anda tutuklu bulunuyor...

O DA 'TARLA BAKMAYA GİTTİM' DEMİŞTİ

Harun Biniş, 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmıştı. Elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş'in de ifadesinde 'tarla bakmaya gittiğini' söylediği, tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ’nün dinleme üssü haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) iletişim sistemlerinin kuruluşuna ön ayak olan Biniş, “Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler, mülki idare amirleri, yargı mensupları, iş adamları, emniyet, MİT ve askere ait telefonların usulsüz dinlenmesi” davası şüphelileri arasındaydı. FETÖ’cü bir bilgisayar şirketine bir dönem grup yöneticisi olarakda çalışan Biniş, telekulak soruşturmasının kilit ismiydi.

50 POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU BOMBALAMAYI 143. FİLONUN UÇAĞI YAPMIŞTI

Harun Biniş'in görüntülendiği 143. filodan uçaklar darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekât binasını bombalamıştı. 

ADİL ÖKSÜZ OPERASYONU 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve Adil Öksüz ile birlikte mart ve haziran 2016'da ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.

AKINCI ÜSSÜ VE ATATÜRK HAVALİMANI GÖRÜNTÜLERİ