BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o ülkelere FETÖ uyarısı! Dikkatli olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye- Afrika Ekonomi ve İş Forumu Açılış töreninde Afrika ülkeleriniFETÖ konusunda uyardı. Erdoğan 'yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye- Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı. Erdoğan burada açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada Afrika ülkelerini FETÖ konusunda uyardı. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

AFRİKA'YA FETÖ UYARISI

Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan bir tanesi Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin, bu örgüte karşı çok hassas ve çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz, 'vakit geçmeden' diyoruz.

15 TEMMUZ BÜYÜK BİR TERÖR EYLEMİDİR

15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı başarısız darbe girişimi de bir yönüyle büyük bir terör eylemidir. 246 vatandaşımızın şehadetine, 2 bin 194'ünün de yaralanmasına neden olan bu terör eyleminin faili de FETÖ terör örgütüdür. Uzun yıllardır legal görünümlü kuruluşlar altında örgütlenen, eğitim-öğretim gibi, insani yardım gibi, diyalog gibi kavramların arkasına saklanarak devlete sızan bu yapı 15 Temmuz gecesi ordumuz içindeki militanları aracılığıyla kanlı bir darbe girişiminde bulundu.

TÜM ÜLKELERİ BİR GİRDAP GİBİ İÇİNE ALIYOR

Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç tüm ülkeleri  bir girdap gibi içine alıyor. Örneğin dünyanın en ücra köşesindeki bir olaydan anında haberdar olabiliyoruz. Ülkeler ve kıtalar arası ticaret hiç olmadığı kadar canlı. Küreselleşmeyi hayatımızın her alanında menfi veya müsbet bilfil hissediyoruz.

BİZLER YER YÜZÜNÜN LANETLİLERİ OLMAYACAĞIZ

Öğrenilmiş çaresizlikler üzerinden özgüvenimiz törpülenmeye çalışılıyor. Siz bize tabi olayı sürdürmek zorundasınız deniyor. Anlayış bu, mantık bu. Oysaki Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi böyle bir dayatmaya direnişin tarihidir. Bizler ikinci sınıf olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik.  

BUNA TAHAMMÜL GÖSTEREMEYİZ

"En son Suriye ve mülteci meselesinde olduğu gibi en temel insan hakkı konusunda sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz."