BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Esir askerlerin özgürlük sevinci

Ahmedinejad'ın basın toplantısını televizyondan izleyen askerler, kararı duyunca birbirlerine sarıldılar...

Abone ol

İran'ın serbest bıraktığı 15 İngiliz deniz piyadesinin, İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği yetkililerine yarın teslim edileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın danışmanlarından Mücteba Haşemi Samereh, yarıresmi Mehr Ajansı'na yaptığı açıklamada, İngiliz askerlerinin şu anda İran Dışişleri Bakanlığı gözetiminde olduklarını ve yarın teslim edileceklerini söyledi.

İngiliz askerlerin İran'dan yarın ayrılacaklarını belirten Samereh, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi'nin de askerlerin serbest bırakılacağı haberinden sonra İran Dışişleri Bakanlığı'na gelerek yetkililerle görüştüğünü kaydetti.

İran Devlet Televizyonu, İngiliz askerlerin Ahmedinejad ile tek tek görüştükten sonra İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği yetkililerine teslim edildiğini duyurmuştu.

Bu arada İran Devlet Televizyonu, askerlerin serbest bırakılmadan önce Ahmedinejad'ın basın toplantısını izlerken çekilen görüntülerini de yayımladı.

Görüntülerde, basın toplantısını cumhurbaşkanlığı binasında televizyondan izleyen askerler, serbest bırakıldıkları haberinden sonra sevinçle birbirlerine sarılıyor.