BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Demirören elini cebine attı

Başkan Demirören 40 gündür paralarını alamayan futbolcuların 2,5 milyon dolarlık alacaklarını cebinden ödedi.

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören elini yine cebine attı. Başkan Demirören 40 gündür paralarını alamayan futbolcuların 2,5 milyon dolarlık alacaklarını cebinden ödedi.

Yıldırım Demirören, siyah beyazlı kulübe başkan olduğu 30 Mayıs 2004 tarihinden bu yana kendi cebinden 20 milyon dolar vermişti. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar sebebiyle 40 gündür paralarını alamayan futbolculara iki buçuk milyon dolarlık bir ödeme daha yaptı. Beşiktaş'ta ocak ayının sonunda yapılan olağan seçimli genel kurul öncesi çok konuşulan ve camiadan bir çok ismi rahatsız eden bu borç miktarının daha da artması, paralarını alan futbolcuları sevindirdi.

Beşiktaş'ın bir çok gelirinin temlikli olması ve futbolculara düzenli ödeme yapılamaması üzerine takım içinde yaşanan sıkıntılar su yüzüne çıkmak üzereyken, yapılan bu ödeme oyuncuların rahatlamısına sebep oldu. Özellikle yabancı futbolcular her fırsatta Jean Tigana'ya para konusunu açıyor ve ödmelerinin düzenli yapılması konusunda Fransız teknik adam aracılığı ile yönetime mesaj gönderiyorlardı. Hatta devre arasında ülkelerine giden Brezilyalı oyuncular maddi sıkıntıları sebebiyle İstanbul'a dönmeyebileceklerini ima etmiş, o dönem yapılan ödemeler sonrası bu konu kapatılmıştı.

Başkan Demirören, yaşanan bu gelişmelere yeni olayların eklenmesini engellemek ve şampiyonluk yarışında son haftalara girilen kritik haftalarda takımın havasını bozmamak için böyle bir ödeme yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Yıldırım Demirören'in yaptığı bu jeste futbolcular kaptan İbrahim Üzülmez aracılığı ile teşekkür ettiler. Demirören'i telefonla arayan Üzülmez, kendi cebinden yaptığı bu ödeme için Başkan Yıldırım Demirören'e takım adına teşekkür etti.