BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Askeri bölgelere fotoğraf yasağı

Askeri güvenlik bölgesi olarak tespit edilen yerlerin fotoğraf ve filminin çekilmesini yasaklayan kanun tasarısı Meclis'e sunuldu.

Abone ol

Askeri güvenlik bölgesi olarak tespit edilen yerlerin fotoğraf ve filminin çekilmesini, savunma ve güvenlik tedbirlerini bozacak cihazlar kullanılmasını yasaklayan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre, askeri güvenlik bölgesi olarak tespit edilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kışla, kıta, karargah, kurum, ordugah gibi tesislerin, fotoğraf ve filmleri çekilemeyecek.

Bu yerlerle ilgili harita, resim ve kroki yapılamayacak, not tutulamayacak. Bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılamayacak.

Gerekçeden...

Tasarının gerekçesinde, askeri birliklerin büyük bölümünün halen askeri güvenlik bölgesi içinde bulunduğu belirtilerek, bu tesislere yönelik yasal bir düzenleme olmadığı vurgulandı.

Bu durumun, özellikle terör faaliyetleri açısından hassas olan bölgelerdeki askeri tesislerin gizliliğini ve güvenliğini olumsuz etkilediği ifade edilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

''Tasarı ile askeri güvenlik bölgesi içinde bulunan tesislerin gizliliğinin ve güvenliğinin korunması maksadıyla, bu bölgelerde bulunan tesislerin fotoğraf ve filminin çekilmesi, harita, resim ve krokisinin yapılması, not alınması veya harita uygulaması gibi faaliyetlerde bulunulması ve bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılmasının, bu amaçla görevlendirilmiş olanlarla ilgili birlik komutanlığı tarafından izin verilmiş olanlar dışındakilere yasaklanmasına yönelik düzenleme getirilmektedir''