BIST 10.059
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,26
HABER /  GÜNCEL

Eşini haberi olmadan boşadı

38 yaşındaki İsa Kılıç, boşanmak istemeyen eşini öyle bir oyuna getirdi ki çok şaşıracaksınız.

Abone ol

Adana’da market sahibi 38 yaşındaki İsa Kılıç, 9 yıl önce evlendiği ve ayrı yaşadığı aynı yaştaki eşi Hatice Kılıç'ı iddiaya göre haberi olmadan, sahte nüfus cüzdanıyla mahkemeye götürdüğü başka bir kadını eşi gibi göstererek boşadı. Eşiyle aynı adı taşıyan başka bir kadınla evlenen İsa Kılıç, polis tarafından aranıyor.

İsa Kılıç, 1999’da Hatice Kılıç ile evlendi. Çiftin, 8 yaşında Atahan ve 3 yaşında Burak Mizan adlı iki çocukları oldu. İddiaya göre Hatice Kılıç, ikinci çocuğu Burak’a hamileyken eşi İsa Kılıç 2005’de evi terk etti. Terk edilmeyi gurur meselesi yapan Hatice Kılıç da baba evine döndü. 2 yıl boyunca eşinin yanına gitmeyen Hatice Kılıç, geçen yıl bir özel şirketin muhasebe bölümüne iş başvurusu yaptı.

BOŞANMIŞ HABERİ YOK

İstenen nüfus kayıt örneğini almak için nüfus müdürlüğüne giden Hatice Kılıç, eşinin 4 Temmuz 2006’da kendisini haberi olmadan boşadığını, büyük oğlu Atahan’ın da velayetini aldığını öğrenince şoke oldu.

BOŞANMA KARARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

Yaptığı araştırma sonunda, kendi kimlik bilgileri olan üzerinde ise tanımadığı bir kadının fotoğrafı bulunan sahte nüfus cüzdanı çıkartan eşinin, bu kadınla mahkemeye giderek boşanmayı gerçekleştirdiğini öğrenen Kılıç, savcılığa suç duyurusunda bulundu, ardından, boşanma kararının iptali için Adana 3’üncü Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Ayrıca, eşinden boşanmak için de dilekçe verdi.

SAHTEKAR KOCA ARANIYOR

Cumhuriyet Savcılığı, eşini haberi olmadan resmi belgelerde sahtecilik yaparak boşadığı iddia edilen İsa Kılıç hakkında Adana 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İkametgah, nüfus cüzdanı çıkartma belgesi ve nüfus cüzdanında sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kılıç, bir yılı aşkın süredir devam eden davada hiçbir duruşmaya gelmedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, Kılıç hakkında yakalama emri çıkarttı.

SAHTE EŞİN KİMLİĞİ BİLİNMİYOR

Öte yandan, Hatice Kılıç adına sahte nüfus cüzdanı çıkartıp boşanma davasına katılan kimliği henüz belirlenemeyen kadın hakkında da soruşturma sürüyor. Bu kadının kimliğinin belirlenmesi halinde savcılıkça ‘sahtecilik, başkası adına boşanma’ suçlarından dava açılacak.

100 BİN YTL İSTİYOR

Kendisini bir başka kadınla aldatıp habersiz boşaması nedeniyle eşinden 100 bin YTL maddi ve manevi tazminat da isteyen Hatice Kılıç, “Doğum için beni hastaneye bıraktı. ‘Doğacak çocuğu yuvaya ver. Beni unut’ dedikten sonra annesinin evine gitti.

SÖYLESEYDİ BOŞANIRDIM

Büyük oğlumu da yıllarca bana göstermedi. Beni boşadığını öğrendiğimde şok oldum. Eğer dürüstçe gelip benimle boşanmak istediğini söyleseydi boşanırdım. Beni bir başkasıyla aldatıp habersiz şekilde boşaması çok zoruma gitti. Adalet önünde bu sahteciliğinin cezasını verecek. En ağır cezayla çarptırılmasını istiyorum. Tazminat istemimi ve çocuklarımın velayetini verirse hemen boşanmaya hazırım. Mahkeme yakalama emri çıkarttı. Ama, bir türlü yakalanamıyor. Yeri yurdu belli. Adaletten kaçan bu adam yakalanıp tutuklanmalı” dedi.