BIST 10.053
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  POLİTİKA

Arıtmandan kankalı mektup

CHP'li Canan Arıtman, AB Komisyonu Başkanı Barroso'ya öfke saçtı. AK Parti'ye destek çıktığı için mektup gönderdi.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'ya bir mektup göndererek, Türkiye ziyaretindeki söylemlerinin Türk milletini rahatsız ettiğini ifade etti.

KANKANIZ AK PARTİ

Arıtman “Ziyaretinizle AB'ye ve size güven hızlı bir düşüş göstermiştir. Bu ziyaretinizin iktidar partisine destek vermek için olduğu halkımızca da çok iyi anlaşıldığı için kankanız AKP'nin de halk desteği paralel bir biçimde azalmıştır” dedi.

CHP’li Arıtman mektubunda, Barroso'nun, “Türkiye'yi, AB'nin bir eyaleti sanıp, sömürge valisi edasıyla” yaptığı açıklamaların, vatandaşları son derece incittiğini kaydetti.

5 YAŞINDA TÜRBANA SOKULUYORLAR

Barroso'nun, türbanın, kadınların özgür bireysel seçimi olduğu konusundaki sözlerinin, halkın ezici çoğunluğunun Hıristiyan olduğu Avrupa için geçerli olabileceğini ifade eden Arıtman mektubuna şöyle devam etti:

Ülkemizde kız çocukları daha 5-6 yaşında türbana sokulur. Hiçbir şeyin bilincinde olamayacak, bireysel tercih kullanamayacak, baskıya direnemeyecek kadar küçük yaşta iken türbanlanır, ona cinsel obje, kadın kimliği verilir. Bu durum, eşitlik ve bireysel özgürlük olabilir mi?”