BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Esenlerde kapı zili dehşeti

Kapı ziline basanlara kızıp aşağı indi. 17 yaşındaki genç ile 5 madde bağımlısı arasındaki kavga ölümle sonuçlandı.

Abone ol

Esenler'de kapı ziline bastıkları için kendilerine tepki gösteren bir genci bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen 5 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre bir pimapen bayinde çalışan 18 yaşındaki Oğuzhan Kuzu dün saat 18.00 sıralarında, Esenler Kemer Mahallesi 926 Sokak'taki evindeyken kapının zili çaldı.

Kapıyı açtığında karşısında kimseyi göremeyen Oğuzhan Kuzu, zilin birkaç kez çalması üzerine balkona çıktı. Sokaktaki, uçucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 5 kişiye, “Neden zile basıyorsunuz" diye soran Oğuzhan Kuzu, “Sana ne, istediğimizi yaparız" cevabını aldı.

Çıkan tartışma sonrası 5 kişi, “Aşağı gel konuşalım. Erkekliği burda yap" diyerek, Oğuzhan Kuzu'yu dışarı çağırdı. Dışarı çıkan Oğuzhan Kuzu, 5 kişiyle kavgaya tutuştu. Kendisine çekilen bıçağı saldırganın elinden alan Oğuzhan Kuzu, “Gidin buradan" diyerek yere attı. Ancak saldırgan, bıçağı tekrar yerden alarak, Oğuzhan Kuzu'yu göğsünden bıçakladı.

Ağır yaralanan Oğuzhan Kuzu, komşuları tarafından bir taksiyle özel Ensar Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Oğuzhan Kuzu, ameliyat sırasında yaşamını yitirdi. Tek çocuğunu kaybeden anne Nermin Kuzu, sinir krizi geçirdi. Feryat eden anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Olayın görgü tanığı Kuzu ailesinin komşusu Raziye Özkan, olayı yapan tinercilerin mahallede çeteleştiğini öne sürerek, başına bela almamak hiç kimsenin onlara dur demediğini ve olayın gerçekleştiğini iddia etti.

Cinayetten sonra harekete geçen polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kimliğini belirlediği 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Öte yandan Hayatını kaybeden Oğuzhan Kuzu'nun olaydan saatler önce arkadaşlarıyla yeni yıl ilk saatleri eğlenirken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.


Travestiyle gezerken hastaneyi nasıl boyladılar?


DEREYE UÇTULAR


Maltepe'deki Dragos deresine uçan bir otomobilde bulunan 3 yaralı, zorlu bir operasyonun ardından kurtarıldı. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından sedyelere bağlanarak vinçle dereden çıkarıldı.

Cevizli Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde sabah saat 04.00 sıralarında seyir halinde bulunan Yaşar Murat Gülay yönetimindeki 34 SE 908 plakalı otomobil, köprünün üzerinden Dragos deresine uçtu.

Yaralıların çıkarılması sırasında bazı travestilerin ise yaralı travesti arkadaşlarının çıkarılmasını bekledikleri görüldü. Yaralılar zorlu bir çalışmanın ardından çıkarıldıktan sonra ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilerek tedavi altına alındı.

Okulda tuvalet olmayınca ne yapıyorlar?

[PAGE]

TUVALET İÇİN EVLERİNE GİDİYORLAR


Hakkari genelinde 68 köy okulunda tuvalet bulunmadığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, köy okullarına tuvalet yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti. Bulut, "İl genelinde 68 köy okulu tuvaletsiz. Eğitime büyük önem veren Hakkari Valisi Muammer Türker'in girişimleri ve destekleriyle tuvaleti olmayan köy okullarına tuvalet yapılması için çalışma başlattık. Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazarak, gerekli görüşmeleri yaptık. Bakanlık onayının ardından en kısa zamanda ihale yapılacak. 68 köy okulunun fiziki altyapı eksiklikleri 2. dönemin başında giderilecektir" dedi.
Hakkari'de, tuvaleti bulunmayan okullardan biri de Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulu...


İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta 2 derslikli 66 öğrencisi bulunan Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulunda tuvalet bulunmaması nedeniyle öğrenciler, teneffüslerde evlerine giderek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor.

Fotoğrafta eşinden çirkin çıkan, parayı geri istiyor

[PAGE]

İLGİNÇ ŞİKAYETLER


Valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde, her il ve ilçede oluşturulan "Tüketici Hakem Heyetlerine" gelen şikayetlerde fotoğrafta eşinden çirkin çıkması, yediği dönerin gramajı nın az olması, dövmesinin akması, çorabının kaçmasından 35 kuruşluk fotokopi parasına kadar birbirinden ilginç, fıkra gibi başvurular dikkati çekiyor.

Ayda ortalama bin şikayetin geldiği Adana'nın merkez Seyhan İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti Bürosu, iğneden ipliğe her kalem ürünün bulunduğu, şikayet konusu yüzlerce eşyadan adeta geçilmez oldu.

Art niyetli kişiler çoğunlukla abiye kıyafetlerde dikkati çekiyor. Sadece özel günlerde giyilebilen bu kıyafetleri düğünde nişanda giyenler, ertesi gün bir bahane ile hakem heyetine getirip, parasının iadesini istiyorlar.
Tüketiciler, "ayakkabım dar geliyor", "çorabımın teli kaçtı", "kuaförüm saçımı yaktı", "teleshoptan cinsel ürün aldım, aparatı eksik çıktı", "iç çamaşırı alırken satıcı 'bu size olur' dedi ama beni yanıltmış, dar geliyor, giyemiyorum", "fotoğrafta karımdan çirkin çıkmışım paramı geri istiyorum", "ambalajında kalpli görünen ten çorabı açınca çiçekli çıktı parasını istiyorum", "aldığım çorap kaçtı" gibi yüzlerce şikayetle başvuruda bulunuyor.

HAKEM HEYETİ ÖNÜNDE GÖĞSÜNÜ AÇTI

Tüketici Hakem Heyetine başvuran bir kadın, yeni doğum yaptığını ancak, eczaneden aldığı anne sütü sağım makinesinin bozuk olduğunu ileri sürdü. Genç kadın, hakem heyetinde görevli kadını ikna etmek için bu makineyi denemekte ısrar edince erkek personel dışarı çıkarıldı. Kadın, görevli kadın personelin gözünün önünde göğsünden sütü sağmaya çalışırken, aslında sorunun makineden değil kadının sütünün olmamasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Kent merkezindeki bir lokantada döner yiyen kişi, Tüketici Hakem Heyeti'ne gelerek, lokantanın dönerin gramajını düşük tuttuğunu ileri sürerek şikayetçi oldu. Görevli memur, "dönerin gramajının eksik olduğunu nasıl kanıtlayacağız, döner nerede?" diye sorunca, şikayet sahibi döneri yediğini söyledi.

Bir başka vatandaş ise PTT'ye gittiğini ancak, fotokopi cihazı arızalı olduğu için dışarıdan fotokopi çekip getirilmesinin istendiğini belirterek, 35 kuruşluk fotokopi ücretinin söz konusu kurumdan tahsil edilerek tarafına ödenmesini istedi.

Başvurular en geç 3 ay içerisinde değerlendirilerek alınan karar şikayetçi ile şikayet edilen tarafa yazılı olarak bildiriliyor. Alınan karar, malın iadesi, malın yenisi ile değiştirilmesi, malın tamiri, malın özürü kadar değerinden indirilmesi şeklinde olabiliyor.

Hakem heyetinin verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda tüketici İcra Müdürlüğüne başvurabiliyor. Tüketici, hakem heyeti kararı, aleyhte çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebiliyor.

83 yaşındaki Duran Keskin oğlunu neden kapının önüne koydu?

[PAGE]

GELİNİYLE ANLAŞAMAYINCA

Merkez Seyhan ilçesinde yaşayan ve eşini 27 yıl önce kaybeden 83 yaşındaki Duran Keskin, 7 yıldır kendisiyle yaşayan öz oğlunu, geliniyle anlaşamadığı için mahkeme kararı ile sokağa attırdı.

Seyhan ilçesinde bulunan ve 7 çocuğu olan Keskin, 2 katlı evinin birinci katını en küçük oğlu Durmuş Keskin'e, ikinci katını ise ortanca oğlu 54 yaşındaki Recai Keskin'e verdi. Kendisi ise Recai Keskin ile birlikte yaşamaya başladı.

Yaklaşık 3 yıl birlikte oturduktan sonra gelini Elif Keskin (45) ile sorunlar yaşamaya başlayınca oğlu Recai Keskin bankadan 12 bin TL kredi çekip evin damına bir oda yaparak babasını buraya yerleştirdi. Ancak gelin ile kayınpeder arasındaki anlaşmazlık büyüyünce baba Keskin, oğlunu evden çıkarmak için 2008 yılında Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Baba Keskin, mahkemeye 3 yıldır evinde oturan oğlunun kendisine bakmadığını ve kira vermediğini ileri sürerek evinden çıkarılması talebinde bulundu. Daha sonra duruşmalar devam etti. Ancak oğul Keskin bir duruşmaya katıldıktan sonra babasının davadan vazgeçeceğini düşünerek bir daha duruşmaya gitmedi.

Ancak mahkeme, Mayıs 2009'da, babasının evinde kalan Recai Keskin'in babasına bakmadığı ve kira vermediği gerekçesiyle evden çıkarılmasına karar verdi. Bunun üzerine baba Keskin, oğlunun evden çıkmasına istedi.

Ancak bankaya borçlanan 3 çocuk babası SSK'dan emekli Recai Keskin, aldığı 800 TL maaşın 600 TL'sine babasına oda yaptırmak için çektiği kredi borcuna verdiği için kiraya çıkamadı. Mahkeme kararından sonra 7 ay geçmesine rağmen oğlunun evinden çıkmamasına kızan sinirli baba, icra yoluyla oğlunu yeni yılın ilk gününde sokağa attırdı. İcra görevlileri gelerek 31 Aralık günü evin ikinci katında bulunan eşyaları bahçeye çıkardı.

Recai Keskin, eşi ve askere gidecek çocuğu sokakta kalmaya başladı.

5 kuruş parası olmadığı için evin bahçesinde kalan, geceleri ise kızının evine sığınan Recai Keskin, öz babasının kendini sokağa atmasından dolayı içinin acıdığını belirterek, "Babam beni mahkeme kararıyla sokağa attı. Beni mahkemeye verdiğinde ilk duruşmaya gittim ama sonra babadır vazgeçer diye mahkemeye gitmedim. Ama babam beni kapı dışarı etti. Baba bunu yaparsa başkası ne yapar?" dedi.

Çok üzüldüğünü, yıllardan bu yana baktığı babasının kendisini bir anda sokağa attığını vurgulayan Keskin, "Bir baba oğlunu sokağa atıyorsa söylenecek fazla bir söz yok. Babalık buysa" derken duygulu anlar yaşadı.

Gelin Elif Kesin ise kayınpederine yıllardır baktığını ancak hakaret ettiği için 2 yıl kendisiyle konuşmadığını söyleyerek, "Kayınpederime her türlü hizmeti yaptım. Hiçbir zaman terbiyesizlik yapmadım. Bayramda yanına çıktım, elini ayağını öptüm. Ama bizi sokağa attı. Benim yüzüme, 'Oğlum seninle boşanmazsa sokağa gidersin' dedi. Ve kayınbabam dediğini yaptı. Bu yoklukta bizi rezil ettiler. Yeni yıla sokakta girdik. Eşimin kardeşleri de buna göz yumdu. Onlar istese bu durumun önüne geçerlerdi" diye konuştu.

Baba Duran Keskin ise ihtiyacı olduğu ve gelin ile anlaşamadığı için oğlunu evinden mahkeme kararıyla çıkarttığını belirterek, "Elimde mahkeme kararım var. Bana kimse bir şey diyemez. Oğlumu mahkeme kararıyla ben çıkarttım" diye gazetecilere tepki gösterdi.

Kafasına iki el sıktılar

[PAGE]

YOL ORTASINDA CİNAYET

Kastamonu'da bir kişi, yol ortasında tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre olay, İnönü Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Yerde yatan bir şahıs gören vatandaşlar, durumu hemen polise haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler, Şükrü Kuşoğlu olduğu belirlenen kişinin başından tabancayla vurulduğunu tespit etti. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine istinaden , başına aldığı 2 kurşunla ağır yaralanan şahıs kurtarılamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Rauf Denktaş Caddesi'ni çift yönlü trafiğe kapattı. Ölen şahıs yapılan incelemelerin ardından Kastamonu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, cinayet büro amirlerinin başlattığı geniş çaplı araştırmanın ardından polis Semih Ç. isimli bir kişiyi gözaltına aldı. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

Hırsızlar neyi bedavaya sattı?

[PAGE]

100 BİN TL'LİK KABLOYU BİN TL'YE SATTILAR

Adana'da TEDAŞ'a ait trafolardan kablo çalan 5 kişilik şebeke suçüstü yakalandı. Elektrik ustası oldukları öğrenilen zanlıların, 100 bin TL değerindeki kabloları bin TL'ye sattıkları iddia edildi.


Alınan bilgiye göre, Yemlihan Ç. (47), Bekir A. (41), Mutlu Ö. (34), Üzeyir D. (33) ve Nail A. (31) isimli şahıslar, çeşitli tarihlerde kentin 40 ayrı noktasında bulunan TEDAŞ'a ait trafolardan elektrik kablolarını çaldı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, yaptıkları çalışma sonucu 5 kişiyi Yeşilyurt Mahallesi Karaafat Caddesi Yonca Sitesi yakınlarındaki TEDAŞ'a ait trafodan elektrik kablolarını çalmak üzereyken suçüstü yakaladı.


Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkartıldı. Elektrik ustası oldukları öğrenilen zanlıların işlerinde kullandıkları 01 RG 216 plakalı kamyonet de Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi. Sorgularında suçlarını kabul eden zanlılar, diğer olaylarla ilgilerinin bulunmadığını öne sürdü. Zanlıların, çaldıkları elektrik kablolarını ateşe vererek plastik kaplamalarından ayırdığı ve bakır tel halinde onda bir fiyatına sattıkları ileri sürüldü.



Hamile kadın ve ninesi soba kurbanı

[PAGE]



SOBADAN SIZAN GAZI ÖLDÜRDÜ


Gaziantep'te sobadan sızan karbonmonoksit gazı 8 aylık hamile kadın ve babaannesinin ölümüne yol açtı.

Kavaklık Mahallesi’nde imamlık yapan Erhan Asya, 1,5 yıllık eşi Kıymet Asya ile eve misafir olarak gelen eşinin babaannesi Cemile Yetiş'i sabah namazı sonrası geldiği evde baygın halde buldu.

Kömür sobasından sızan gazdan zehirlendikleri belirlenen iki kişi hastaneye kaldırıldı. Cemile Yetiş hayatını kaybetti.

Kıymet Asya'nın karnındaki 8 aylık bebeğin öldüğü belirlenince, annenin kurtarılması için bebek ameliyatla alındı.

Ancak Kıymet asya da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.