BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gelinin faturasını oğluna çıkardı

Adana'da gelini ile anlaşamayan 83 yaşındaki bir şahıs, evinde oturan oğlunu mahkeme kararıyla sokağa attırdı.

Abone ol

Merkez Seyhan ilçesinde yaşayan ve eşini 27 yıl önce kaybeden 83 yaşındaki Duran Keskin, 7 yıldır kendisiyle yaşayan öz oğlunu, geliniyle anlaşamadığı için mahkeme kararı ile sokağa attırdı.

Seyhan ilçesinde bulunan ve 7 çocuğu olan Keskin, 2 katlı evinin birinci katını en küçük oğlu Durmuş Keskin'e, ikinci katını ise ortanca oğlu 54 yaşındaki Recai Keskin'e verdi. Kendisi ise Recai Keskin ile birlikte yaşamaya başladı.

Yaklaşık 3 yıl birlikte oturduktan sonra gelini Elif Keskin (45) ile sorunlar yaşamaya başlayınca oğlu Recai Keskin bankadan 12 bin TL kredi çekip evin damına bir oda yaparak babasını buraya yerleştirdi. Ancak gelin ile kayınpeder arasındaki anlaşmazlık büyüyünce baba Keskin, oğlunu evden çıkarmak için 2008 yılında Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Baba Keskin, mahkemeye 3 yıldır evinde oturan oğlunun kendisine bakmadığını ve kira vermediğini ileri sürerek evinden çıkarılması talebinde bulundu. Daha sonra duruşmalar devam etti. Ancak oğul Keskin bir duruşmaya katıldıktan sonra babasının davadan vazgeçeceğini düşünerek bir daha duruşmaya gitmedi.

Ancak mahkeme, Mayıs 2009'da, babasının evinde kalan Recai Keskin'in babasına bakmadığı ve kira vermediği gerekçesiyle evden çıkarılmasına karar verdi. Bunun üzerine baba Keskin, oğlunun evden çıkmasına istedi.

Ancak bankaya borçlanan 3 çocuk babası SSK'dan emekli Recai Keskin, aldığı 800 TL maaşın 600 TL'sine babasına oda yaptırmak için çektiği kredi borcuna verdiği için kiraya çıkamadı. Mahkeme kararından sonra 7 ay geçmesine rağmen oğlunun evinden çıkmamasına kızan sinirli baba, icra yoluyla oğlunu yeni yılın ilk gününde sokağa attırdı. İcra görevlileri gelerek 31 Aralık günü evin ikinci katında bulunan eşyaları bahçeye çıkardı.

Recai Keskin, eşi ve askere gidecek çocuğu sokakta kalmaya başladı.

5 kuruş parası olmadığı için evin bahçesinde kalan, geceleri ise kızının evine sığınan Recai Keskin, öz babasının kendini sokağa atmasından dolayı içinin acıdığını belirterek, "Babam beni mahkeme kararıyla sokağa attı. Beni mahkemeye verdiğinde ilk duruşmaya gittim ama sonra babadır vazgeçer diye mahkemeye gitmedim. Ama babam beni kapı dışarı etti. Baba bunu yaparsa başkası ne yapar?" dedi.

Çok üzüldüğünü, yıllardan bu yana baktığı babasının kendisini bir anda sokağa attığını vurgulayan Keskin, "Bir baba oğlunu sokağa atıyorsa söylenecek fazla bir söz yok. Babalık buysa" derken duygulu anlar yaşadı.

Gelin Elif Kesin ise kayınpederine yıllardır baktığını ancak hakaret ettiği için 2 yıl kendisiyle konuşmadığını söyleyerek, "Kayınpederime her türlü hizmeti yaptım. Hiçbir zaman terbiyesizlik yapmadım. Bayramda yanına çıktım, elini ayağını öptüm. Ama bizi sokağa attı. Benim yüzüme, 'Oğlum seninle boşanmazsa sokağa gidersin' dedi. Ve kayınbabam dediğini yaptı. Bu yoklukta bizi rezil ettiler. Yeni yıla sokakta girdik. Eşimin kardeşleri de buna göz yumdu. Onlar istese bu durumun önüne geçerlerdi" diye konuştu.

Baba Duran Keskin ise ihtiyacı olduğu ve gelin ile anlaşamadığı için oğlunu evinden mahkeme kararıyla çıkarttığını belirterek, "Elimde mahkeme kararım var. Bana kimse bir şey diyemez. Oğlumu mahkeme kararıyla ben çıkarttım" diye gazetecilere tepki gösterdi.