BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.420,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler rekorluk iftarda buluşuyor

Dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasının 2.sinin, bugün Esenler’de kurulacağı bildirildi...

Abone ol

“Eve teslim iftar”, “Alo İftar”, “Alo Sahur” uygulamaları ile ilklere imza atan Esenler Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “Bir sofra da sen kur” projesini bu sene de hayata geçiriyor.

Esenler Belediyesi bu sene “Dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrası” sloganıyla hazırlandığı organizasyonda, bir rekor denemesi de hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 15 bin kişiyi aynı sofrada buluşturan Esenler Belediyesi, bu sene yaklaşık 10 kilometrelik uzunlukta, 7 bin masada 40 bin kişiyi ağırlayarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin renkleri Esenler’de buluşuyor

21 Ağustos 2010 Cumartesi günü ilçenin en uzun caddesi olan Atışalanı Caddesi ile devamındaki Davutpaşa Caddesi’nde Esenler bir uçtan bir uca iftar sofrası ile donatılacak. Bu seneki Ramazan etkinliklerini, “birlikte daha iyiyiz…” sloganıyla yürüten Esenler Belediyesi’nin en uzun iftar projesine ilçede kurulu bulunan mahalli dernekler ve sivil toplum kuruluşları da üyeleri ile birlikte katılacak. Esenler’de 81 ili temsil eden mahalli dernek bulunduğu için projenin bir diğer sloganı da, “Türkiye Esenler iftarında buluşuyor”.

“Bir Sofra da Sen Kur” projesi kapsamında belediyece çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak caddeye 7.020 masa yerleştirilecek ve 10 kilometrelik bir sofra zinciri oluşturulacak. Vatandaşların evlerinde veya işyerlerinde hazırlayıp getirdikleri yemeklerin yanı sıra belediye de aynı akşam misafirlere, toplam 10 ton pilav, 8 ton et, 1.500 tepsi baklava, 100 bin adet su, 45 bin adet ayran ve 45 adet meyve suyu dağıtacak. Rekorluk iftar sofrasında, güvenlik ve garson olmak üzere toplam 2.900 kişi görev alacak. Guinness'in ise iftarı 50 kişilik bir ekiple takip edeceği öğrenildi.