BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu elbise Türk insanına dar geliyor

Anayasa değişikliği paketi için halktan destek isteyen AK Partili Kılıç elbise örneğini verdi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Avrupa ülkelerinde demokrasi, insan hakları, özgürlükler adına ne varsa Türkiye'de de olmasını istiyoruz. Çünkü, artık bu elbise Türkiye'ye ve Türk insanına dar geliyor'' dedi.

Samsun'da referandum çalışmalarını sürdüren Kılıç, 19 Mayıs ilçesinde AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliklerinin 12 Eylül'de kabul edilmesi halinde, Türkiye'nin çok daha demokratik, çok daha özgür, hukukun üstünlüğüne çok daha inanmış, insan haklarını çok daha kuvvetlendirmiş bir ülke haline geleceğini söyledi.

Türkiye'nin bir değişim, dönüşüm ve zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

''Bu gittiğimiz yol birilerini ekmeğinden edecek. Terörden beslenenler ekmeğinden olacak, terörle mücadele üzerinden beslenenler ekmeğinden olacak, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapanlar ekmeğinden olacak. Türkiye'nin özgürlük problemlerinin yarattığı sorunlar üzerinden geçimini sağlayanlar ekmeğinden olacak. Ekmek sadece para pul meselesi değildir. Yani siyaseten var olan nasipleri, kısmetleri de ellerinden gitmiş olacak.

Gayretimiz, Avrupa ülkelerinde demokrasi, insan hakları adına özgürlükler adına, özgürlükler adına ne varsa, Türkiye'de de onun olmasını içindir. Çünkü artık bu elbise Türkiye'ye ve Türk insanına dar geliyor. 10 yaşında bir çocuğa göre dikilmiş bu gömlek. Çocuk büyümüş delikanlı olmuş, gelişmiş, bu çocuğa bu elbise dar geliyor. Ayakkabı ayağı sıktığı zaman baş ağrır. Bu Anayasa Türkiye'ye dar ve az geliyor. Hukuk sistemi Türkiye'nin büyüme ihtiyacına cevap veremiyor. Türkiye tam gaz giderken bu hukuk sistemi el frenini çekiyor. Onun için demokrasi ve özgürlükler konusunu milletimizin iradesine bırakıyorum.''

''Türkiye gibi önemli bir ülkede her zaman yüksek tansiyonla yaşamaya kendimizi alıştırmamız lazım'' diyen kılıç, ''Ama yüksek kan basıncıyla yaşarken bile hayatın tadına varmaya gayret etmemiz lazım. Bir yandan da ülkenin problemlerini çözüme kavuşturmak için gayret içerisinde olmalıyız. Bunun için daha fazla özgürlük ve demokrasi, insan hakları diyoruz. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum da bir dönüm noktası olacaktır'' dedi