BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,06
ALTIN 2.450,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Hitler'e benzetti

Erdoğan'ın TÜSİAD için söylediği 'taraf olmayan bertaraf olur' sözü Kılıçdaroğlu'nun gündeminde.

Abone ol

Kılıçdaroğlu Isparta mitinginde hükümete yüklendi. Başbakan Erdoğan'ı Hitler'e benzeten Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi.

Referandumda 'evet' oyuna yanaşmayan TÜSİAD'a yüklenen Erdoğan'ın 'bertaraf olursunuz' sözüne Kılıçdaroğlu sert çıktı. Eleştiri dozunu yükselten Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

İktidarın hayır kelimesinden korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar bir ara her konuşmanın sonunda derlerdi ki 'hayırlara vesile olsun.' Şimdi dut yemiş bülbül gibi. Hayırın da hayır olduğunu bilmiyorlar mı bunlar? Hayırlı Ramazanlar demekten korkuyorlar."

Erdoğan'ın 'bertaraf olursun' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu'nun Hitler örneğini vermesi iktidar kanadını kızdıracak gibi.. CHP lideri eleştiri oklarını Erdoğan'a çevirdi: 

"Bunlar ne biçim siyasetçi? Millete baskı kuruyorlar. Diyorlar ki illa 'evet' diyeceksin. Demezsen 'seni bertaraf ederim.' Bunu zamanında Hitler yapmıştı. Bunu zamanında Kenan Evren Paşa yapmıştı. "

Pakette memur ve engellilere yönelik getirildiği iddia edilen haklara da değinen Kılıçdaroğlu, hükümetin bu kesimleri kandırdığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Ne diyorlar 'biz bu Anayasa değişikliğini yaptık Türkiye demokratikleşecek. Memurlara toplu sözleşme hakkını getiriyorum.' Grev hakkını niye getir miyorsun. Elinden tutan mı var? Memurları kandıracaklar.

Efendim engelliler için hak getiriyorlarmış. 63 bin engelli kadrosu boş. Niye engellileri başlatmıyorsun. Anayasa mı engel? Maksat aileleri kandırmak."