BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyoğlu'nda Ramazan coşkusu sürüyor

Beyoğlu Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her mahallede vereceği sokak iftarları coşku içinde devam ediyor.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi’nin “Paylaşmak Mutluluktur, Soframızı Paylaşıyoruz” sloganıyla düzenlediği sokak iftarları halkın coşkulu katılımıyla sürüyor.

Hacıahmet Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına katılan binlerce vatandaş Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte oruç açtı.

Renkli görüntülere sahne olan 2 bin kişilik iftar sofrasına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesi sunulan fasıl dinletisi ve İbiş –beyefendi skeci özellikle de çocuklardan büyük alkış aldı. Oldukça coşkulu geçen iftara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte katıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte hep bir ağızdan dua ederek oruçlarını açan mahalle sakinleri iftar sonrasında belediye başkanları ile sohbet etti, isteklerini dile getirdi. Beyoğlu’nda Ramazan coşkusu her akşam farklı sokaklarda ve mahallelerde kurulacak iftar sofralarıyla bir ay boyunca devam edecek.

Hacıahmet Semt Konağı Müjdesi

iftar sonrası yaptığı konuşmada, mahalle sakinlerinin Ramazan ayını kutlayan Demircan, Hacıahmet Semt Konağı’nın inşaatının tamamlanıp en kısa sürede hizmete açılacağı müjdesini verdi. Demircan, “Beyoğlu’nda semt konakları sayısını 11’e çıkarıyoruz. Hacıahmet Semt Konağı’nın yapılmasıyla birlikte ihtiyaç sahipleri buradan yararlanma fırsatı yakalayacak. Kadınlarımız burada kurslara katılacak ve daha donanımlı hale gelecek”