BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsellerden şaşırtan istek

Eşcinseller isteklerini Meclis'e sunacak. Bu istekler arasında şaşırtan istekler de var.

Abone ol

Eşcinsellerin istekleri, TBMM’ye sunulacak raporda yer alacak. İstekler arasında müslüman eşcinseller için cami isteği de var.

TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TZOB ve TÜSİAD’ın oluşturduğu “Anayasa Platformu Girişimi” öncülüğündeki “Anayasa Çalıştayı” nın sürpriz konukları travestiler olacak. Tüm toplum kesimlerinin temsilcilerinin katılımıyla yeni anayasa için ortak irade ve toplumsal mutabakat zemini oluşturulacak çalıştayda, travesti ve transseksüeller anayasal taleplerini dile getirecekler.

Bugün başlayacak ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek çalıştaya, “SözSizde” sloganı ile davet edilen sivil toplum, meslek örgütleri, iş dünyası, medya, sanat ve bilim camiasından oldukça geniş bir katılım bekleniyor. Travesti ve transseksüel oluşum olarak bilinen İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği’nin de davetli olduğu çalıştayda, dernek başkanı Okşan Öztok, travesti, transseksüel ve eşcinsellerle ilgili özetle şu görüşleri dile getirecek:

* Travesti ve transseksüellerin, sokak fuhuşundan kurtarılıp insani bir yaşama kavuşturulmaları için, devletin sosyal devlet ilkesinden hareketle bu kesime, kamu istihdamlarında özürlü ve mahkum kontenjanı gibi kontenjan ayrılmasını istiyoruz.

* AIDS hastası eşcinsellerin sağlık ve sosyal giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Bu istemimiz hem kişi hem de kamu sağlığı bakımından zorunluluktur.

* Geçimini seks işçiliği ile karşılayanlara devlet ömür boyu karşılıksız sağlık ve emeklilik uygulamasını başlatmalıdır.

* Hükümet eşcinsel evlilik için hükümet gerekli değişikliği yaparak AB ülkelerinde de var olan bu uygulamanın ülkemizde de hayata geçmesini sağlamalıdır.

* Türkiye’deki eşcinseller genellikle İslam dinine mensuplardır. İbadetlerini camilerde yerine getirememektedirler. Dini inançlarını rahatça yerine getirebilmeleri için devletten ihtiyaca göre cami ve din adamı istiyoruz.

* Polis merkezlerinde gözaltılarda, ceza almaları durumunda ceza evlerinde eşcinseller büyük hak ihlallerine uğramaktadırlar. Bunun için polis merkezlerine eşcinsel polis, ceza infaz kurumlarında eşcinsel infaz memuru bulundurulmasını istiyoruz.