BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  GÜNCEL

Petrol Ofisine bekle kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu rafineri lisans başvurularını görüştü.

Abone ol

EPDK, Ceyhan’da rafineri kurmak için başvuruda bulunan Çalık-Indian Oil Company ortaklığına rafineri lisansı vermeyi kararlaştırırken, Petrol Ofisi’nin başvurusunu hukuki görüş sonrasına bıraktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dün yaptığı toplantıda, Adana Yumurtalık bölgesinde kurulması planlanan, Petrol Ofisi’ne ait Akdeniz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Çalık-IOC’ye ait Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin rafineri lisans başvurularını görüştü.

Görüşmeler sonucunda Kurul, Çalık-IOC grubunun Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 49 yıllığına rafinerici lisansı verilmesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, Petrol Ofisi tarafından rafineri kurulmak istenen arazinin bir bölümünün mülkiyetine sahip olan başka bir şirket tarafından da EPDK’ya, elektrik üretim santralı kurmak üzere üretim lisansı başvurusu yapıldığından, söz konusu rafineri ve üretim lisansı başvurularının, konuyla ilgili hukuki görüş oluşturulmasından sonra karara bağlanmasını uygun gördü.