BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Esrarengiz hikayeler

Gizli bir toplantıya kulak misafiri olurlar. Bu aynı zamanda maceranın başıdır.

Abone ol

Altın Pusula (The Golden Compass)

Yönetmen:
Chris Weitz

Oyuncular:Nicole Kidman , Daniel Craig, Dakota Blue Richards...

Tür: Fantastik / Macera

Bizimkine paralel bir dünyada, on iki yaşındaki didişken Lyra ile cini Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşar. Bir akşam Lyra’nın amcası Lord Asriel okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini, onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olurlar. Lyra gizlendiği dolapta, Toz, Kuzey’de havada asılı bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Sonra arkadaşı Roger, çocuk hırsızı Gokgoklar tarafından kaçırılır, güvenilmez ama güzel Mrs. Coulter onu birlikte yaşamak için Londra’ya götürür. Çingenelerin kurtardığı Lyra onlarla Kuzey’e gider. Zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadı-kraliçelerin uçtuğu ve bir grup bilim adamının, hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir burası. Lyra’nın bu büyük korkunun üstesinden gelebilmesi için, Kuzey Işıkları’nın ötesine erişen daha dehşet verici bir şeyle yüzleşmesi gerekmektedir.

Hitman (Hitman)

Yönetmen: Xavier Gens

Tür:
11 Kısa Film

Oyuncular: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko...

En çok satan, ödüllü video oyunu HITMAN’den yola çıkılarak sinemaya aktarılan Ajan 47’nin maceraları aynı adla beyazperdede. Timothy Olyphant (Deadwood; Live Free or Die Hard) ‘ın başrolünde oynadığı film gizemli ve karmaşık bir kişiliğe sahip olan kahramanın yaşadığı etkileyici olayları nefes kesen bir ivme ile anlatıyor. Dünyanın en acımasız suçluları tarafından eğitilen kahramanımız Kilise kardeşliği tarafından yetiştirilmiştir. Varlığı bile bu yüzden kilise tarafından günah olarak düşünülmekte fakat onun kötülerden uzak durmaya olan gayreti de bilinmektedir. Çok zeki, karizmatik, çekici ve hakkında ensesinde kazılı olan bir barkod dışında hiç bir şey bilinmeyen bir kahraman…


Cenazede ölüm (Death At A Funeral)

Yönetmen:
Frank Oz

Oyuncular: Matthew Macfadyen, Rupert Graves, Ewen Bremner...

Tür: Dram-Komedi

Daniel ve Robert’in babalarının ölümü, tüm arızalı aile üyelerini, ölünün yasını tutmak üzere bir araya getirir. Tabuttaki yanlış adam çıkarılıp babalarının bedeni yerine konunca, son görevlerini hatasız yerine getirebileceklerini sanırlar ama yanılırlar… Önce, kuzenlerinin uyuşturucu hap almış sevgilisi, tabuttaki adamın canlı olduğunu iddia eder. Ardından da, peşin para almazsa merhumun şok edici sırrını açığa vurmakla tehdit eden bir yaşlı adam da cenazeye gelince, iki kardeş şantajcıyla anlaşma yolu bulmaya çalışırlar. Ellerinden geleni yapıp iddiaların misafirlere yayılmasını önlemeye çalışırlarken, tören bütünüyle bir kargaşaya döner. Robert’ın karısı ise bu kargaşada, onun çaresizliğinden yararlanıp uzun zamandır çabalayıp da başaramadığı kaynanasının yanından ayrılıp kendi evlerine taşınmaları konusunda Robert’ı ikna etmenin fırsatını kollamaktadır.