BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ESAS MESELE GÖRÜNMEYEN GÖNÜL GÖZÜDÜR’’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Esas mesele görünmeyen gönül gözüdür. Onun tedavi yeri burası değildir, gönül gözünün görmesi için de önce gerçek...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Esas mesele görünmeyen gönül gözüdür. Onun tedavi yeri burası değildir, gönül gözünün görmesi için de önce gerçekleri görmek lazım” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Avrupagöz Hastanesi’nin açılışına katıldı. Avrupagöz Ankara Göz Merkezi ortakları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli ve Kemalletin Göktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı.
Açılışa katılan Meclis Başkanı Çiçek, yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün önemine değindi. Açılışta söylenecek en önemli kelimenin ‘hayırlı olsun’ sözü olduğunu ifade eden Çiçek, “İnşallah gelen hastalar buradan şifa bularak çıkarlar” dedi. Tüm dünyada yaşam kalitesinin sağlık hizmetleriyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Çiçek, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyini en önemli ölçüde sağlık göstergelerine bakarak tayin etmek mümkün” diye konuştu.

ÇİÇEK: “ESAS MESELE GÖRÜNMEYEN GÖNÜL GÖZÜDÜR”
Türkiye’de sağlık alanında büyük değişiklikler olduğunu kaydeden Çiçek, “Eskiden bir ilimizde bir ilçede bir pratisyen olurdu bütün hastalıklar onlara iletilirdi. Şimdi devlet hastanelerinin yanı sıra özel sektör de marka niteliğinde önemli tedavi merkezlerini kurdu. Bu konuda doktorlarımızı tebrik ediyorum. Hakikaten onlar marka insanlar. Artık ünleri Türkiye dışına çoktan taşmış durumda” dedi.
Gerçeği görmenin sadece gözle olamayacağına işaret eden Çiçek, “Esas mesele görünmeyen gönül gözüdür. Onun tedavi yeri burası değildir, başka bir yerdir. İnşallah hem fiziki gözle hem de gönül gözüyle görmüş oluruz. Gönül gözünün görmesi için de önce gerçekleri görmek lazım” ifadesini kullandı.
BAĞIŞ: “TÜRKİYE’NİN BAŞARILARINI GÖRMEK İSTEMEYENLERİN GÖZÜNÜN KORKTUĞUNU BİLİYORUZ”
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, “Hizmete açılan bu tesis Türkiye’nin geldiği noktayı göremeyen gözlerin de görebilmesini sağlayacaktır. Son teknolojilerle donatılmış bu tesis Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada da görme sorunu yaşayanlara önemli bir kapı açacaktır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin şifa arayanların uğrak yeri olduğunu belirten Bağış, “Artık Türkiye’de insanların gözünün içi gülmeye başladı. Türkiye’nin başarıları artık dostlarımız tarafından görülüyor ama görmek istemeyenlerin gözünün korktuğunu biliyoruz” dedi.

BAYRAKTAR: “AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE ŞİFA BULMAYA HASTALAR GELİYOR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin sağlık sektöründe uluslararası sahaya çıktığını belirterek, “Önceden gözlerimizi pratisyen doktorlara baktırırdık. Şimdi sadece göze bakan sağlık birimleri kuruluyor. Avrupa’nın diğer devletlerinden gelen hastalar, Türkiye’ye şifa bulmaya geliyor. Ankara’da açılan bu kurum umarım hastalar için şifa olur” diye konuştu.
Açılışın ev sahipliğini yapan Avrupagöz Ankara Göz Merkezi ortaklarından Kemalettin Göktaş, çok geniş bir coğrafyada hizmet vermeyi planladıklarını belirterek, 10 olan hastane sayısını önümüzdeki yıl içerisinde 13’e çıkaracağını söyledi. Güneydoğu ve Ortadoğu yatırımlarına da bir an önce hız vermeyi isteyen Göktaş, Irak, Suriye, Libya ve diğer Arap ülkelerindeki hastane projelerine de değindi.
Açılış konuşmalarının ardından TBMM Başkanı Çiçek ile Bakan Bağış ve Bayraktar Avrupagöz Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Çiçek ve bakanlar, açılışın ardından hastaneyi gezdi.
(İHA)