BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BİZİM İÇİN EN İYİ TÜZÜK, GÜNDEMDE OLANDIR”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Beşiktaş’ın UEFA lisansı alabilmesi için başkan olarak gittiğini ve noterde kulübün bütün vergilerine ş...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Beşiktaş’ın UEFA lisansı alabilmesi için başkan olarak gittiğini ve noterde kulübün bütün vergilerine şahsi kefaletimi verdiğini söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündemdeki gelişmeler ve 5 Mayıs Pazar günü yapılacak genel kurul öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve Oğuz Anter de yeni yapılan tüzüğün amacı ve yapılış süreci hakkında bilgi verdi.

“BİZİM İÇİN EN İYİ TÜZÜK, GÜNDEMDE OLANDIR”
Yeni tüzükte çok fazla dahili olmadığını belirten Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü’nde tüzükle alakalı çalışmalarda treninin en son vagonuna bindim. Ben bu toplantılara katıldığımda ‘beraber bu tüzüğe bakacağız, fikirlerimi söyleyeceğim. Beğenmediğiniz konuları tartışalım. Sözlerim kural veya kanun değildir’ dedim. Bunu onaylayacak kişi ve yerler Beşiktaş Genel Kurulu’dur. Buradaki amacımız, bundan önceki süreçte yapılan ve tüzüğün müsaade ettiği hareketleri engellemek ve genel kurulun iradesini mutlak hakim kılmaktır. Açıkçası biz iktidarız. Bizim için en iyi tüzük, gündemde olandır. Bize her imkanı sağlıyor” dedi.

“FUTBOL TAKIMININ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE KATILDIĞINDAKİ BÜTÇESİYLE KATILMADIĞINDAKİ BÜTÇESİ BİR DEĞİLDİR”
Şubat ayında oylanan bütçelerin geçersiz olduğunu vurgulayan Başkan Orman, “Bundan öncesi gibi Beşiktaş’ta masrafların yapılıp, daha sonra da hesap verilmesindense, masraf yapılmadan önce yönetim kurulları genel kurulların önüne bir bütçe sunmalı. Bir futbol takımının Şampiyonlar Ligi’ne katıldığındaki bütçesiyle katılmadığındaki bütçesi bir değildir” diye konuştu.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, Beşiktaş’ın bu sezon şampiyonluk şansını kalmadığını belirterek, “Biz Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız diyerek bir bütçe yaptığımızda bunun bir geçerliliği olmaz. Esas olan kongrenin sezon bittikten sonra yapılmasıdır. Borçlanma varsa da genel kuruldan izin alacaksınız. Borçlanarak genel kurulun önüne gitmeyeceksiniz. Asıl amaç budur. Burada da yüzde 10 esneklik konmuştur” dedi.

“MUTLAK HAKİMİYETİ DE GENEL KURULA VERİYOR”
Başkanlığın 2 dönemle sınırlanmasını istediğini belirten Başkan Orman, “Herkes geldiği gibi gitmesini de bilmeli. Bir süre sonra Beşiktaş başkanlığı cazip olup, başkanlıkta kalabilmek için taviz vermeye başlanacağını düşündüğümüz için bu maddeyi koyduk. Tüzüğü incelendiğinde yüzde 95’i Beşiktaş’ın yönetim kurulu üyelerinin yetkisini azaltırken, denetleme kurulunun yetkilerini artırıyor. Mutlak hakimiyeti de genel kurula veriyor” diye konuştu.

“KULÜBÜ UEFA LİSANSI ALABİLMESİ İÇİN BAŞKAN OLARAK GİTTİM VE NOTERDE KULÜBÜN BÜTÜN VERGİLERİNE ŞAHSİ KEFALETİMİ VERDİM”
31 Mart’ta Beşiktaş Kulübü UEFA lisansı alabilmesi için başkan olarak gittim ve noterde kulübün bütün vergilerine şahsi kefaletimi verdiğini belirten Başkan Orman, “Vermemiş olsaydım lisans alamazdı. Bütün borcu üzerine alan birisi, kendisini kurtarmak için 2016 yazar mı” ifadelerini kullandı.
(İHA)