BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  DÜNYA

ÇAPA MAKİNESİNE KAPTIRDIĞI BACAĞI DİKİLDİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, çapa makinesine kaptırdığı bacağı kopma derecesine gelen kişi, hava ambulansıyla getirildiği Konya’da ameliy...

Abone ol

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, çapa makinesine kaptırdığı bacağı kopma derecesine gelen kişi, hava ambulansıyla getirildiği Konya’da ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.
Özel Medicana Konya Hastanesi’nde 50 yaşındaki Emrullah Koç’a yapılan operasyon hakkında konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, “Hastamız Antalya ilinde çapa makinesiyle yaralanma sonucu, bacakta, diz seviyesinde kopma derecesinde bir yaralanma olmuş. Dizin üstündeki uyluk kemiğinde ve altındaki kaval kemiğinde çeşitli yerlerdeki kırıklar, ayak bileğinde yine kırık ve çıkıklarla geldi. Yaralı bize geldiğinde kan dolaşımı mevcut değildi. Diz seviyesinde kan damarları kopmuş idi. Acil ve hızlı bir müdahale ile hastamızı ameliyata aldık. Ameliyatta kopan damaları, sinirleri tamir ettik. Hastamız erken dönemde hastanemize ulaştığı için bu ameliyatın başarılı geçmesinde çok önemli ve şuan durumu da buna paralel olarak gayet iyiye gidiyor. Kan dolaşımımız iyi, ayaktaki şişliklerimiz yavaş yavaş azalıyor, ağrılarımız buna paralel olarak, azalmış vaziyette. Kendisini 1-2 gün içerisinde bir aksilik olmazsa taburcu etmeyi düşünüyoruz. Tüm damarların, sinirlerin onarılması kırıkların tespitiyle beraber, aşağı yukarı, 6 saate yakın bir süre aldı. Daha sonra hastamızı yoğun bakıma aldık “ dedi.
Yapılan ameliyatla bacağının tekrar sağlığına kavuşmasından duyduğu sevinci dile getiren Emrullah Koç, “Evin önünde çapa makinesiyle, ağaçların arasını çapa yaparken, pantolonun paçasını makine kaptı, bu sefer çevirdi kurtulma şansımız olmadı. O anda motorun stop etmesi bir şanstı. Beni birkaç kez daha çevirseydi, çok daha kötü olacaktı. Motor stop etti o şekilde kurtuldum. Zamanda çok kısıtlıydı, bize hava ambulansı sağlandı, bu hastaneye geldik. Hastanemizde ki Ümit hocam, Tunç Hocam’a çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir müdahale ile bu duruma geldim. Gün gün, saniye saniye durumumuz iyiye gidiyor. Bir yerde hastane bulunamadı. Antalya’da olsun, Isparta’ya sevk düşünüldü orada da yer bulunamadı ve doktor sıkıntısı oldu. Yine Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesi ile buraya yönlendirildik. O da isabetli olmuş” diye konuştu.
(İHA)