BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  DÜNYA

BU ’AKİL İNSANLAR’ İFADESİ ÇOK GÜZEL BİR İFADE DEĞİL

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, “Bu ‘Akil insanlar’ ifadesi çok güzel bir ifade değil” dedi.<br/>Heyetin ...

Abone ol

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, “Bu ‘Akil insanlar’ ifadesi çok güzel bir ifade değil” dedi.
Heyetin Büyük Amasya Oteli’nde sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuğu toplantının açılışında yaptığı konuşmada kendilerinin yapmaya çalıştığının kamuoyunu ikna etmek ve kamuoyu ile hükümet politikası arasında diyalog sağlamaya çalışmak olduğunu anlatan Hakyemez, “Oysa ‘Diyalog grubu’ biçiminde bunun düşünülmesi daha doğru olur. Biz bu süreci 63 kişilik grup olarak, farklı dünya görüşlerine mensup insanlar olarak destekliyoruz” diye konuştu.
Hakyemez, “Bu süreçte sadece kanın durmasını, terörün sonlanmasını, sorunun artık bundan sonraki aşamada silahsız bir ortamda siyaset yoluyla çözümü noktasında siyasi aktörlerin insiyatif almasını istiyoruz” diye konuştu.
Heyet üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında sözlü tartışmaların yaşandığı toplantıda söz alan İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Mustafa Hatipoğlu da, "Yanımızda usta olarak çalışan kardeşlerim doğu ve güneydoğulular. Kardeş gibi çalışıyoruz. Hiçbir sorunumuz yok. Müteahhit firmaları tamamen doğu kökenli firmalar. Bizim onlarla sorunumuz yok” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın büyük bir risk aldığına dikkat çeken Hatipoğlu, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımıza güveniyoruz. En az buradaki hassas insanlar olarak onun da bayrağına, milletine, örfüne, ananesine, Atatürk ilkelerine, laikliğe bağlı olduğuna yürekten inanıyoruz."
Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyesi TESK Başkanı Bendevi Palandöken de konuşmasında şunları dile getirdi: “Şahsen ben ülkenin bu önemli sürecinde en çok acı çeken kesiminin de temsilcisiyim. Birileri gelip gelip kepengi kapatıp, birileri gelip camları kırıp, biri gelip sanki olayı sorumlusu bizmişiz gibi mağdur edilen kesimin temsilcisiyim.”
Fatma Benli, Oral Çalışlar ve Vedat Bilgin ile Kürşat Bumin’in de aralarında olduğu heyet, ildeki temaslarının ardından Tokat’a hareket etti.
Toplantı öncesi alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde otelin her iki tarafına da polis barikatı konuşlandı. Nergiz Mahallesi’ndeki bir tünelden geçip Kur’an kursuna gitmek isteyen yaşlı kadının tünelin ucundaki polis barikatına takılması ve polisle arasındaki diyalog da kameralara takıldı.
Toplantı esnasında bir grupta heyeti protesto etti.
(İHA)