BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.495,05
HABER /  GÜNCEL

Esad'tan Türkiye'ye Cenevre eleştirisi

Suriye lideri Beşar Esad Rusya'nın RIA Novosti ajansına konuştu. Esad'ın hedefinde Türkiye ve Suudi Arabistan vardı. Suriye lideri Rusya destekli askeri operasyonlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Suriye lideri Beşar Esad, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile birlikte rejim güçlerinin başarısız olmasını istediğini ve Cenevre'de kendi şartlarını dayatmaya çalıştıklarını iddia etti.

Suriye lideri Beşar Esad Rus haber ajansı RIA Novosti'ye önemli açıklamalarda bulundu. Esad, ülkedeki politik çözüm süreciyle ilgili olarak, "Moskova'nın desteğinden önce de sonra da Şam'ın çözüm konusundaki duruşu aynı. Cenevre Görüşmeleri'nde çözüm için hiç bir ihtimali atlamamak için esnek bir duruş sergiliyoruz" dedi.

Esad, Suriye ordusunun Palmira'yı almasına da değindi. "Ordunun kazandığı zaferler hem askerlerimiz hem de politik çözüme engel olmak isteyen bazı ülkeler üzerinde etkisini gösterecek" diye konuşan Suriye lideri Türkiye'yi de eleştirdi. Esad, "Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa ve İngiltere ordumuzun başarısız olmasını isteyerek Cenevre Görüşmeleri'nde kendi şartlarını bize dayatmak istiyor" açıklamasında bulundu.