BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

İşte Beratcan'ın katili Ersin Kaşıkçı'nın alacağı ceza!

Beratcan'ın katili olan ve annesi Türkan Karakütük ile yasak aşk yaşayan servis şoförü Ersin Kaşıkçı'nın cezası belli oldu.

Abone ol

Beratcan cinayeti şüphelisi servis şoförü Ersin Kaşıkçı dün akşam çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Anne Türkan K. ise serbest bırakıldı. Türkiye’yi sarsan cinayet ile ilgili, yanıtı aranan sorulardan birini ise şüphelilerin alacakları ceza oluşturuyor. Hukukçular, servis şoförü Kaşıkçı’nın ağırlaştırılmış müebbet alacağını kaydetti. Hukukçular, annenin ceza almamasının ise olay ile ilgisinin olmadığını ispat etmesine bağlı olduğunu vurgu yaptı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında tahliye umudu ise yok.

İstanbul Kartal’da kaybolduktan iki hafta sonra Tuzla’da cansız bedenine ulaşılan 10 yaşındaki Beratcan cinayeti ile ilgili sır perdesi dün aralandı. Cinayet şüphelisi Ersin Kaşıkçı, dün akşam sevk edildiği İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Kaşıkçı, “Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklandı. Anne Türkan K. ise azmettirme suçundan tutuklamaya yeterli delil olmadığından mahkemece serbest bırakıldı. Kaşıkçı, Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.