BIST 10.106
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.425,52
HABER /  GÜNCEL

Esad'ın yeni kabinesi iş başında

Suriye'de yeni kabine göreve başladı

Abone ol

Suriye'de 9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen kabine revizyonunun ardından yeni hükümet ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kabine değişikliğiyle atanan, maliye, çalışma, sosyal işler ve tarım bakanları, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in önünde yemin ederek, görevlerine başladı.

Yemin töreninin ardından hükümet üyeleriyle toplantı düzenleyen Esed, ''İçinde bulunduğumuz şartlar vatandaşın hükümetten beklentisini yükseltmiştir'' dedi. Esed, şöyle devam etti:

HALKIMIZI HEDEF ALIYORLAR

''Vatandaşlarımızın beklentileri, bakanlıklara ve devlet kurumlarına ek bir sorumluluk getirmektedir. Bu sorumluluğu olumlu bir iş enerjisine çevirmeliyiz. Suriye'yi hedef alan taraflar, programlı bir şekilde halkımızı hedef alıyorlar. Bu taraflar, vatandaşın düşünsel altyapısını da hedef almaktadır, bu tür hedef almalarla mücadele etmek için hepimizin çaba göstermesi gerekir.''

Öte yandan, Suriye Başbakanı Vail el-Halaki, Cumhurbaşkanı Esed'e güveni için teşekkür ederek, hükümetinin, halkın ihtiyaçlarını karşılamada çaba göstereceğini ve ''terörist'' grupların tasfiyesinde orduya her türlü desteği vereceğini vurguladı.