BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Güney Kore'ye nükleer telefonu

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'nin nükleer denemesiyle ilgili olarak Güney Kore Cumhurbaşkanı Li Myung-bak ile telefon görüşmesi yaptı.

Abone ol

Beyaz Saray 'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Barack Obama , Kuzey Kore'nin nükleer denemesine verilecek karşılık hakkında istişare ve koordinasyon için bugün Güney Kore Cumhurbaşkanı Li ile telefonda görüştü.

İki lider görüşmede, Kuzey Kore'nin uluslararası yükümlülüklerinin bu ''yüksek derecede provokatif ihlali''ni kınadı.

Obama ve Li, Kuzey Kore 'nin nükleer ve balistik füze programlarına engel olunması ve nükleer silahların yayılması riskinin azaltılmasını hedefleyen bir dizi tedbir arayışı bağlamında, BM Güvenlik Konseyi'nde de dahil olmak üzere birlikte yakın çalışmayı kararlaştırdı.

Görüşmede Başkan Obama, ABD'nin Güney Kore'ye yönelik savunma taahhütlerine olan değişmez bağlılığının sürdüğünü net şekilde yeniden teyit ederken, Güney Kore Cumhurbaşkanı Li'ye son 4 yılda gösterdiği liderlik ve dostluk için teşekkür etti ve iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek için, Güney Kore'de yeni cumhurbaşkanı seçilen Park Geun-hye ile de yakın çalışma sözü verdi.