BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  DÜNYA

Esad ile ilgili olay yaratan iddia!

Rusya'nın Paris Büyükelçisi yaptığı son dakika açıklamasıyla, Esad'ın görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi

Abone ol

Rus Büyükelçi Alexandre Orlov Suriye Başkanı Beşer El Esad'ın elindeki gücü bırakmayı kabul ettiğini söyledi.

Büyükelçi'ye göre, Esad, muhaliflerle anlaşmaya yoluna gidilebilineceğini belirtti. Bu da ayrılmayı kabul ettiğini gösteriyor. Ancak bunu yalnızca kural ve sisteme uygun bir şekilde gerçekleştirebileceğini belirtiyor.

SURİYE'DEN JET YALANLAMA

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Suriye lideri Beşar Esad'ın görevini bırakmaya hazır olduğunu açıklamasına Suriye Enformasyon Bakanlığı'ndan ise "jet yalanlama" geldi.

1.20120720130121.jpgRusya’nın Paris Büyükelçisi Alexandre Orlov, Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’ın ‘medeni bir yöntemle gitmeyi kabul ettiğini’ açıkladı.

Fransız Uluslararası Radyosu RFI’ye bugün konuşan Orlov, 30 Haziran’da Cenevre’de toplanan Eylem Grubu’nun toplantısında, daha demokratik bir rejim için üzerinde uzlaşılan geçiş planının, Esad tarafından da kabul edildiğini söyledi.

Esad'ın muhaliflerle görüşmeleri yürütecek birini de belirlediğini ileri süren Orlov, "Bu demek oluyor ki, Esad gitmeyi kabul etti ama medeni bir yolla" dedi.

Büyükelçi'nin bu açıklamalarının Erdoğan-Putin görüşmesinin hemen ardından gelmesi de dikkat çekti.

ÇİFTE YALANLAMA

Bu haberin ajanslara düşmesinden birkaç dakika sonra Suriye Enformasyon Bakanlığı'ndan jet bir açıklama geldi.

Bakanlığın Suriye devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında Büyükelçi Orlov'un sözlerinde "hiçbir şekilde doğruluk payı olmadığı" belirtildi.

Russia Today ise, Rus Dışişleri Sözcüsü'nün Paris Büyükelçisi'ne atfen 'Esad gitmeye hazır' açıklamasını yalanladığını bildirdi.