BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

İran'da halk zor durumda

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ekonomik sorunlar karşısında halkın yaşadıklarını anladıklarını, ancak bu zor günlerin geride kalacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan habere göre, Ahmedinejad bir toplantıda yaptığı konuşmada ekonomik sorunlara değindi.

Ülkedeki işsizlik ve pahalılık başta olmak üzere ekonomik sorunların farkında olduklarını belirten Ahmedinejad, ”Halktan uzak ve ayrı yaşamıyoruz. Neler olduğunu anlıyoruz. Ancak biz çok zor bir savaşla karşı karşıyayız. Düşmanlarımız, bize karşı sessiz sedasız tüm güçlerini birleştirmiş durumda” dedi.

BU ZOR GEÇİTTEN GEÇMELİYİZ

”Düşmanlar gece gündüz çalışıyor, biz yeni bir yol açar açmaz hemen saldırıya geçiyor ve bu savaş devam ediyor” diyen Ahmedinejad, bu konunun ayrıntılarını gelecekte açıklayacağını belirtti.

İran’a yönelik yaptırımlara dikkati çeken Ahmedinejad, şöyle devam etti:”Bu zor geçitten geçmeliyiz, Allah’ın izniyle öyle de olacak. Çok fazla yol kalmadı, durmamalıyız. Halkımıza bir iğne başı büyüklüğünde bile olsa hakkımızdan, hedefimizden ve değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizin güvencesini veriyoruz.”Ahmedinejad, ”Düşman darbe vuruyor, ancak karşılığında da darbe alıyor. Bazen de vurduğundan daha fazla darbe alıyor” dedi ve İran’ın gelişmesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyulduğunu kaydetti.

”Onlar, uzun hatta orta vadede isteklerini kabul ettireceklerini sanıyorlar, ancak yanılıyorlar” diyen Ahmedinejad, düşmanların İran halkından yiyeceği tokatla gerisin geriye çekileceğini ifade etti.

BM’nin yanı sıra AB ve ABD, yıllardır İran’a birçok alanda yaptırım uyguluyor. AB ülkeleri, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere İran’dan petrol alımını yasaklama kararı almıştı.

Ülke basınında çıkan haber ve yorumlarda, yaptırımların birer fırsata dönüştürüldüğü, ancak birçok alanda da sorunlara neden olduğu belirtiliyor.