BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  DÜNYA

Esad, 'Bölgeyi savunuyorum'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesini değil, bölgesini de dış güçlerin planlarından koruduğunu söyledi.

Abone ol

Suriye'de yaşanan olayların yalnızca ülkesini hedef almadığını belirten Esad, "Suriye'nin temel taşını oluşturduğu tüm bölge hedefte" dedi.

İran meclisinin Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Brucerdi ile Şam'da bir araya gelen Suriye Devlet Başkanı, dış güçlerin Ortadoğu'daki planlarını hayata geçirmek için Suriye'yi baltalamaya çalıştığını savundu.

Ülkesinin tutumunun ne pahasına olursa olsun değişmeyeceğini ve dış güçlerin planlarının başarılı olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Esad, mücadeleci ve haklarını savunan tutumlarında ısrar edeceklerini kaydetti.

İRAN'DAN DESTEK

Suriye yönetimi, 18'inci ayına giren olayları dış destekli silahlı grupların ülkeyi kaosa sürükleme çabası olarak değerlendiriyor. Esad konuşmasında ülke adı zikretmese de Suriye yönetimi sıklıkla ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin ülkelerine karşı bir komplo tezgahladıklarını savunuyor.

Brucerdi ise Suriye ve İran arasındaki ortak çıkarlara vurgu yaparak, Suriye'nin güvenliğinin, İran’ın güvenliği olduğunu söyledi.