BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

İstanbullular bu gece ve yarına dikkat!

Yeni haftada hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Zonguldak ve Sakarya'nın da aralarında bulunduğu bazı illerde yarın yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bu gece ve yarın, ülkede görülecek yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak şiddetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Karabük, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde ise kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Tahminlere göre, rüzgar, kuvvetli yağışla birlikte Batı Karadeniz kıyılarında fırtına şeklinde esecek.

Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgar, yarın öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtına, 29 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Batı Akdeniz'de, 28 Ağustos gece saatlerinden 29 Ağustos öğle saatlerine kadar, rüzgar kuzeydoğu yönlerde, kısa süreli, 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde etkili olacak.

Yetkililer, vatandaşları, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA:Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakası, gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Bölgenin kıyı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Bölgenin doğusunun parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.