BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,90
HABER /  GÜNCEL

M. United oyuncusu İngilizce öğreniyor

Manchester United Almanya transferi İngilizce öğreniyor... Kulübün hocası Ferguson'ın İskoç aksanı söz konusu olduğu için, bir ihtimal, "söylediklerinin tek kelimesini anlamıyorum" diyor.

Abone ol

Manchester United'ın 12 milyon sterline transfer ettiği Japon oyuncu Shinji Kagawa, İngilice öğrenmek için ders aldığını ; Ferguson'ın söylediklerinin tek bir kelimesini bile anlamadığını söyledi.

Kagawa Daily Mail gazetesinin sorularını yanıtlarken, futbol, Manchester United ve Ferguson ile ilteşimi hakkında bilgiler verdi.

Kagawa'ya önce ilk 11'de çıktığı ilk maçta gol atan oyuncunun sadece Hollandalı transfer van Persie olmadığı, kendisinin de Fulham maçında gol attığı hatırlatıldığında:

"Benim attığım golle onun attığı gol arasında fark vardı, ikisi aynı sınıfta bulunmuyor; ama yine çok hoşuma gitti" diyor.

O gölü kaçırmak mümkün değildi, değil mi?
Kagawa: "Hayır, o mesafeden, iki metreden mümkün değildi... Bu tür golleri sıklıkla attığımı söyleyemem, dolayısıyla umarım United taraftarlarına uzak mesafeden neler yapabileceğimi gösterebilirim. Benim futbolum sadece gol atmakla ilgili değil tabi... Oynu açıcı, genişletici çıkışlar yapmayı seviyorum."

Kagawa İngiltere'ye gelmeden önce Almanya'da top koşturuyordu. Daily Mail Japon futbolcuya Almanya ve İngiltere arasındaki farkı sordu:

"Fiziki farklılıktan söz etmek gerekir. Buna uyum sağlamak zorundayım. Öbürü de lig genelindeki kalite. Almanya'da üstteki büyük kulüpler diğer takımlardan çok daha üstün konumda. Burada ise bütün rakipler zor."

Oyun üzeuinde daha etkili olabileceğinizi düşünüyor musunuz?
"Evet. Topu kenara fazla gönderiyoruz gibi geliyor, ama takım arkadaşlarımızın topu her açıdan, her yerden bana vermesini istiyorum. Bana güvenmelerini istiyorum, onun için konuşmak istiyorum, bunu iyice anlatmalıyım onlara: Bana güvenmeliler; top bana geldiğinde gitmesini istediğim yer hep ilerisi olacak, böyle olmasına çalışacağım."

Lisan sorunu yaşıyor musunuz? Ferguson'ın takımla yaptığı konuşmalarla aranız nasıl?

"Söylediği tek bir kelimeyi bile anlamıyorum. İngilizce öğrenmeye çalışıyorum ama hocayı anlamak biraz daha zaman alacak gibi görünüyor."