BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  GÜNCEL

Sözünü tuttu, tıp fakültesini kazandı

Bursa’da küçüklüğünden beri doktorculuk oynadıkları kardeşine mezarı başında verdiği sözü tutan Polat Ercan tıp fakültesini kazandı.

Abone ol

Kardeşi Sevecen'i 3 yıl önce doktor hatası sonucu kaybeden Polat Ercan, birlikte "doktorculuk" oynadığı kardeşinin hayalini gerekleştirip girdiği sınav sonrasında Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandı. Kardeşi ile doktorculuk oynarken çekilen fotoğraflarını yıllarca saklayan Ercan’ın azmi herkesi duygulandırdı.

Polat Ercan (18), üç yıl önce kardeşi Sevecen'i henüz 13 yaşındayken doktor hatası sonrasında kaybetti. Ercan, küçüklüğünden itibaren kardeşiyle "Doktorculuk" oynarken çektirdikleri fotoğrafı hiç yanından ayırmadı. Kardeşini kaybettiği gün ‘Doktor olacağım’ sözünü veren Ercan, ilk adımını LYS‘de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak attı.

MUTLU AMA ÜZGÜN

Polat, tüm tercihlerini tıp fakültesi olarak yaptı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Polat Ercan, kardeşine toprağa verirken verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Kardeşimi çok özlüyorum. Bana hep sen doktor, ben de senin hemşiren olacağım diyordu. Şimdi ben doktor olmaya hak kazandım ama, o asla hemşire olamayacak. Doktor olacağım için çok mutluyum ama kardeşimi doktor hatası sonucu kaybettiğim için de çok üzülüyorum" dedi.

Tıp fakültesini bitirip Kardiyolog olmak isteyen Polat Ercan, “Ben doktor hatasından dünyada tek kalıp, en büyük acıyı yaşadım. Ama başkasına yaşatmamaya çalışacağım.” diye konuştu.
 

BEN VE KIZIMIN EN MUTLU GÜNÜ

Anne Sibel Polat ise kızını henüz 13 yaşındayken kaybetmenin acısını yaşarken, oğlunun elde ettiği başarıyla dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirtti.

“Oğlum seninle gurur duyuyorum, beni ve mezardaki kardeşini çok mutlu etin. Bütün zorluklara rağmen seni okutacağım, sen yeter ki okuyabildiğin kadar oku” diyen Anne Sibel Polat, "Oğlum üzülmesin, derslerinde başarısız olmasın diye acımı hep içime attım. Onun yanında ağlamamak için kendimi çok zorladım. Sonunda oğlum hem kendi hayalini, hem de kızımın hayalini gerçekleştirdi. 3.5 yıl sonra ilk kez yüzüm güldü. Oğlumla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Eşi Nedim Ercan ile 12 yıl önce ayrılan Sibel Polat, bütün zorluklara rağmen oğlunu okutacağına dikkat çekerek, “Ben oğlumu okutmakta çok zorlanıyorum. Ama elimden geldiğince oğlumu ve mezardaki kızımı mutlu etmek için çalışacağım. Bunun yanında inanıyorum ki hayırsever işadamlarımız da bizim elimizden tutacaktır. Burs konusunda ilçemiz ve ilimiz hayırseverlerinden ümitliyim” dedi.