BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Eş-Şebab operasyondaki Fransız askerini öldürdü

Somali'deki eş-Şebab örgütü militanları, bir rehine operasyonu düzenleyen Fransız komandolardan birini öldürdü. Fransa, bir başka askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Abone ol

Somali'de Fransız bir rehineyi kurtarmak için düzenlenen operasyonda bir Fransız askeri öldürüldü, bir başka asker ise kayıp.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris'te muhabirlere yaptığı açıklamada operasyonun ardından askerlerden birinden haber alınamadığını söyledi.

Somali'nin Bulo Marer kentinde düzenlenen operasyonda, eş-Şebab örgütü militanları, Fransız komandolara ateşle karşılık verdiler.

Operasyon, Fransız ordusunun Batı Afrika ülkesi Mali'ye müdahalede bulunduğu sırada meydana geldi.

BBC'nin Paris'teki muhabirlerinden Hugh Schofield, operasyonların Mali'deki müdahale ile bağlantılı olduğunu söylüyor.

Muhabirimiz, Fransız hükümetinin, Mali'deki askeri müdahalenin Afrika çapında rehin alınmış olan dokuz Fransız rehinenin durumunu tehlikeye atabileceğini bildiğini söylüyor.

Le Drian, eldeki tüm bilgilerin 2009 yılı Temmuz ayında rehin alınan Denis Alex'in operasyon sırasında öldürüldüğüne işaret ettiğini de söyledi.

Eş-Şebab ise, Fransız istihbaratı DGSE'nin operasyon sırasında başka bir yerde olduğunu ver yara almadığını duyurdu.

Fransa savunma bakanlığı, konuyla ilgili ilk açıklamasında, istihbarat görevlisi rehine ile birlikte iki askerin ve 17 eş-Şebab militanının öldüğünü duyurmuştu.