BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  DÜNYA

Erzurum’da kar, Kayseri’de dolu

Erzurum’da kar, Kayseri’de dolu yağışı gerçekleşti. <br/><br/>ERZURUM<br/>Erzurum’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken, Palandöken Kay...

Abone ol

Erzurum’da kar, Kayseri’de dolu yağışı gerçekleşti.

ERZURUM
Erzurum’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken, Palandöken Kayak Merkezi yeniden beyaz örtüye büründü. Hava sıcaklığının dün akşam saatleri itibariyle düştüğü Erzurum’da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı. Palandöken Dağı’nın büyük bir bülümü kar yağışıyla birlikte beyaza kaplandı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölgede etkili olan sıcak hava kütlesi sebebiyle başlaması beklenen hafif yağmurun, yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği ve öğleden itibaren hava sıcaklığının düşmesi ile yağışın şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı belirtildi.
Pazartesi gününe kadar yağışların etkili olacağı bildirilen açıklamada, bu süre içerisinde rüzgarın önce güney ve batı yönlerden daha sonra ise kuzey ve doğu yönlerinden orta şiddetli esmesinin beklendiği kaydedildi.
Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı’da etkili olacak karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle buzlanmaların yaşanabileceği ifade edilen açıklamada, rüzgar yüzünden de karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat edilmesi istendi.
Öte yandan, Erzurum şehir merkezinde dün gece saatlerinde fırtına etkili oldu. Fırtına adeta hayatı felç etti, çok sayıda evin çatısı uçtu, bazı semtlerde elektrikler aralıklarla kesildi. Elverişsiz hava şartları, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına, Yıldızkent, Kayakyolu ve Yenişehir semtleri ile Gaziler Mahalesi’nde bazı evlerin çatılarının uçmasına neden oldu. TEDAŞ ekipleri, nakil hatları zarar gören bölgelerde çeşitli bakım ve onarım çalışması yaparak elektrik akımının normale dönmesini sağladı.

KAYSERİ
Kayseri’de sabah saatlerinde aniden yağmaya başlayan dolu, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Bazı vatandaşlar dolu yağışından kaçmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da dolu yağışından kurtulmak için apartmanların saçaklarına sığındı. Etkili olan dolu yağışı yüzünden yollarda su birikintileri meydana geldi. Trafikte araç kullanan sürücüler de etkili olan dolu yağışından olumsuz etkilendi.
Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışının ardından vatandaşlar normal yaşantısına devam etti.
(İHA)