BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,01
ALTIN 2.435,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da kadınların sorunları konuşuldu

Erzurum İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, kadın STK yöneticilerinin sorunlarını dinledi.

Abone ol

İl özel idaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Reyhan Dağyıkan, İl genel meclis üyeleri Coşkun Dilaver, Merve Küçükali ve Enver Atasever katıldı.

Kadınların toplumda hak ettiği yere gelmesi için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Dağyıkan, “Kadın hakları kavramı özellikle 19 yüz yılda büyük önem kazandı. Dünya genelinde çok çeşitli kurum ve kuruluşlar kadınların karşılaştığı sorunların ve ayrımcılıkların giderilmesi için çalışmalar yapıyor. Kadınların başlıca problemleri, İş ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılık,Dünya çapında kadınların eğitim , öğretim hakkından yoksun veya ikinci planda bırakılması, Bir çok devletin hukuki düzenlemelerinde kadın erkek ayrımı yapılması ve bilhassa miras hukuku ve medeni hukuk düzenlemelerinde kadınlara negatif ayrımcılık uygulanması,Dünyada birçok bölgede, kadınların eş seçme, evlilik, boşanma ve diğer temel medeni haklarının tanınmaması. Kadınlara yönelik fiziki şiddet ve psikolojik baskının en çağdaş ülkelerde bile tam anlamıyla kırılamamış olması.” dedi.

STK'LARA DESTEK VERECEKLER

Kadınların günümüzde önemli haklara kavuştuğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir’de kadın derneklerinin yapacağı etkinliklere ellerinden geldiği oranda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İl genel meclis üyesi Merve Küçükali’de, bundan sonra kadın hakları konusunu daha etkin şekilde gündeme getireceklerini belirterek, konuyla çalışmalarıyla raporlar hazırlanacağını ifade etti.