BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erzincanda korkutan deprem

Erzincan'da deprem paniği. Halk sarsıntının ardından bu kez da artçı şok ile sarsıldı. Depremin merkez üssü Çağlayan.

Abone ol

Erzincan Çağlayan'da saat 10.37'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 3.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası halk sokaklara döküldü.

Sarsıntının hemen ardından, iki kez artçı sarsıntı meydana geldi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, ilde yaşanan orta şiddetteki depremde, can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Demir şu ana kadar yapılan tespitlere göre herhangi bir hasar raporunun kendisine iletilmediğini söyledi. Demir ayrıca, deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın da olmadığını sözlerine ekledi. Bu arada, deprem nedeniyle kentte yaşanan kısa süreli paniğin ardından yaşam normale döndü.

ARTÇI SARSINTILAR

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 10.37'deki 4.9 büyüklüğündeki orta şiddetli depremin ardından, merkez üssü Üzümlü ilçesindeki Tanyeri bölgesinde saat 10.39'da 3.2 ve Çağlayan beldesinde saat 10.43'te ve saat 10.53'te 3.1 büyüklüğünde hafif şiddetli depremler kaydedildi.

OLAĞAN KARŞILANMALI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, bu büyüklükteki depremlerin zaman zaman bölgede meydana gelmesinin olağan karşılanması gerektiğini bildirdi.