BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Vakit muhabiri salondan atıldı

Ali Suat Ertosun 'soru maksatlı' der demez korumalar Vakit muhabirini kapının önüne koydu. Muhabirin sorusu ise bakın neydi?

Abone ol

İNTERNETHABER

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun bugün kendi şahsı hakkındaki iddiaları yanıtlamak üzere basının karşısına çıktı. Açıklamalarının ardından gazeteciler sorularını sormaya başladı. İş çığrından çıktı. Vakit Gazetesi muhabiri toplantıdan atıldı. Sonra geri alındı.

Muhabirler konuyu Kent Otel'deki toplantılara getirdi. Ergenekon iddianamesinde "gizli" olarak yapıldığı iddia eden o toplantılar için Ertosun "Evet katıldım. Onlar gizli toplantılar değildi" dedi. 

Olayların çıkmasına sebep olansa, Vakit Gazetesi muhabirinin "Genç hakimlerin suçlu kişilerle görüşmesini uygun buluyor musunuz?" sorusu oldu. Ali Suat Ertosun Vakit Gazetesi'nin muhabirinin sorusunu "maksatlı" olarak nitelendirdi ama ardından hemen ekledi: "Nezaketen cevap vereceğim"

Ama Ertosun daha soruya cevap verme fırsatı bulmadan, Vakit muhabiri hemen salondan atıldı. Odadaki diğer mensupları ise hemen tepkilerini ortaya koydular.

Ertosun olayla ilgili "Benim iradem dışında gerçekleşti. Bu olay da büyütülecek. Ben basın özgürlüğüne karşı değilim. Buraya niye çıktım, sizin sorularınızı yanıtlamak için" diye konuştu.

Vakit muhabirinin salondan atılma nedeni "basın mensubu olmaması" olarak açıklandı. Ertosun da "bana canlı bomba ihbarı var. Görevli arkadaşım bu yüzden hassas davrandı" dedi.

Vakit Gazetesi muhabiri tartışmanın ardından salona alındı.

İŞTE VAKİT MUHABİRİNİN SALONDAN
ATILDIĞI ANDA YAŞANANLARIN
FOTOĞRAFLARI... 
 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]