BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  GÜNCEL

Eruh ve Şemdinliyi yakalım!

İnternete yeni bir ses kaydı daha düştü. Korgeneral Selahattin Uğurlu'ya ait oldğu iddia edilen video çok tartışılacak.

Abone ol

Emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı ve Hurşit Tolon'un ardından bu kez Korgeneral Selahattin Uğurlu'ya ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı internete düştü.

Kayıtta, terörle mücadele konusunda çözüm yolu olarak 'şiddet' öne çıkıyor. Dağlıca, Aktütün, Gemitepe ve Geçitli baskınlarında subayların hatalı olduğunu belirten komutan, 1984 yılındaki PKK saldırılarından sonra Eruh ve Şemdinli'nin yakılması gerektiğini savunuyor.

Ses kaydında askeri yetkililerin çok fazla konuştuğu dile getiriliyor. Zaman'dan Metin Arslan'ın derlediği habere göre kayıtta özetle şöyle deniliyor:

"Gabar dağında 13 şehit verdiler... 15 Ağustos 1984'teki Şemdinli ve Eruh baskınından sonra toplantı yapıldı.

Bir orgeneral, bir korgeneral, bir tuğgeneral katıldı ben de binbaşı rütbesiyle tutanak tuttum. Toplantıdan sonra orgeneral fikrimi sordu. 'Bir kurmay subay olarak mı soruyorsunuz, bana bir terör uzmanı olarak mı soruyorsunuz?' dedim.

Elbette dedi terör uzmanı olarak soruyorum. Eee peki komutanım dedim, o zaman o iş biter. Eruh ve Şemdinli'yi yakalım dedim. Bu sözün ardından çık dışarı dedi. Zaman geldi ben tuğgeneral oldum. Bir yerde spor yapıyoruz. Bana, 'Kendiniz yakmadınız bize yaktırdınız o şeyi. Sen haklıydın' dedi.

Bakın elimde, komutanınıza da okuttum, 1925'in çok gizli derecede yazılmış, İçişleri Bakanı Şükrü Kaya'nın yazdırmış olduğu özel rapor var. Diyor ki önce tespit edeceksin. Ali, Veli, Hasan, Hüseyin... Önce diyor ekinini yakacaksın.

Zorbalık yapıyor, devam ediyor. Hayvanını telef edeceksin. Uslanmadı evini başına yıkacaksın. Uslanmadı öbür dünyaya göç ettireceksin. Terörün, yapılacak işin, mislinin yüz katıyla müdahale edeceksin. Zamanında şiddetle müdahale etmezsen terör azgınlaşır."