BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  SPOR

Ertuğrul Sağlamın 3 puan sevinci

Bursa'da yüzler alınan 3 puanla güldü! Sağlam sürpriz bir karşılaşmadan aldıkları 3 puanın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Ligin ilk karşılaşmasında, kendi saha ve seyircimiz önünde herhangi bir sürprizle karşılaşmadan 3 puan almamız önemliydi” dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen sezon gösterdikleri performansın, futbol kamuoyunun beklentilerini artırdığını belirterek, bu beklentilerin, bu sezonki oyunlarına olumlu etkisi olacağını söyledi.

Ligin ilk maçının, yeni oyuncuların adaptasyon süreci ve rakip takımın güçlü ve zayıf yanlarının bilinmemesi gibi dezavantajları bulunduğuna dikkati çeken Sağlam, şöyle konuştu:

“Karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. Karşımızda, fizik gücü yüksek, çok koşan, öncelikle gol yememeyi amaçlayan bir takım vardı. İkinci yarıya hızlı başladık ama şanssız bir gol yedik. Yediğimiz golün oyuncularım üzerindeki etkisi olumlu oldu, maçı döndürmek için üst düzey bir performans ortaya koydular. Ligin ilk karşılaşmasında, kendi saha ve seyircimiz önünde herhangi bir sürprizle karşılaşmadan 3 puan almamız önemliydi. Galibiyeti, başkanımıza, yönetim kurulumuza, belediye başkanımıza ve taraftarımıza hediye ediyoruz.”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Besim Durmuş ise bir yıl aranın ardından tekrar lige geri döndüklerini hatırlatarak, lige iyi başlamak adına Bursaspor maçının önemine işaret etti.

Maça iyi başladıklarını, ikinci yarıda gol bularak öne de geçtiklerini ifade eden Durmuş, şunları söyledi: “Üst üste bulduğumuz 2 golle mağlup olduk. Sert bir maç oldu. Forvet oyuncumuz Diego Scheusschner'un elmacık kemiği kırıldığı için maçın son bölümünü 10 kişi oynadık. Sakatlıklar nedeniyle erken oyuncu değişiklikleri yapmak zorunda kalmamız ve maçın son bölümünde 10 kişiyle mücadele etmemiz, oyun planımızı olumsuz etkiledi.”

Durmuş, ortaya koydukları futboldan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gelecek haftalara ümitle bakıyoruz” dedi.

FUTBOLCU GÖRÜŞLERİ

Bursaspor'un galibiyet golünü atan Sercan Yıldırım ise ortaya koydukları futbolla, taraftarın geçen sezona göre daha iyi oynama talebine cevap verdiklerini ifade etti.

Gol yedikten sonra üst düzey mücadele ettiklerini belirten Sercan, “Lige iyi başladık. Önümüzde Eskişehir deplasmanı var. O maçtan da istediğimiz sonuçla döneceğimize inanıyoruz” dedi.

Bursaspor'un galibiyet golünün pasını veren Volkan Şen de maçın ilk yarısındaki performansını beğenmediğini, ikinci yarıda ise güzel bir futbol ortaya koyduğunu anlattı.

Takım olarak yedikleri golden sonra adeta kenetlendiklerini vurgulayan Volkan, “Lige iyi başladık, iyi de devam edip, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

Kasımpaşa'nın golüne imza atan Erhan Küçük ise iyi bir performans ortaya koymalarına rağmen 10 kişi kalmalarının istedikleri sonucu almalarını engellediğini ifade ederek, gelecek maçlarda daha iyi performans ortaya koyup, 3 puanlar alacaklarına inancını dile getirdi.