BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erotik heykele talip çıktı

Kemer'in MHP'li belediye başkanı seçilir seçilmez "erotik bulduğu" heykeli yerinden kaldırdı. Ama başka bir belediye o heykeli istedi. İşte o ilçe;

Abone ol

"Aşk Yağmuru" isimli heykelin yarattığı yankı bitmek bilmiyor. Dün göreve başlayan Kemer Belediye'sinin MHP'li Başkanı Mustafa Gül ilk icraat olarak erotik bulduğu heykeli yerinden söktü. Ancak heykele Kadıköy belediyesi talip oldu.

Antalya'nın Kemer ilçesinde görevi devralan MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül, Çınarlı Kavşağı'nda bulunan, heykeltıraş Zafer Sarı tarafından yapılmış kadın ve erkek figürlü heykelini kaldırttı.

TURİSTLER DE HEYKELİN KALDIRILMASINI İSTEMİŞ

Gül, bu heykele karşı olduğunun kamuoyunca bilindiğini belirterek, daha önce de kaldırılması için Kaymakamlığa dilekçe verdiğini söyledi.

Heykelin bir tarafında cami, bir tarafında ise lise olduğunu ifade eden Gül, ''Seçim sırasında bölgede ziyaret ettiğimiz evlerde vatandaşların ilk sorusu heykelin kaldırılıp, kaldırılmayacağıyla ilgiliydi. Biz turistlerle ilgili de bir araştırma yapmıştık. Onlar da heykelin kaldırılmasını istemişlerdi'' dedi.

HEYKELE KADIKÖY TALİP

Bu gelişmenin ardından İstanbul Kadıköy Belediyesi heykele talip olduğunu açıkladı. Kadıköy’ün CHP'li belediye Başkan Selami Öztürk, heykeli Kemer Belediyesi’nden isteyeceklerini belirtti. Öztürk, heykelle ilgili haberleri basından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Ortada bir sanatçı yorumu, sanatçı emeği var. Sanat eserleri heykeller değişik kişilere değişik çağrışımlar yaptırabilir ya da farklı olarak algılanabilir. Sanat eserinin özelliği de budur zaten. Herkes tarafından farklı yorumlanmak, farklı algılanmak. Sanat dallarının hiç birinde bu tür kısıtlamalar, engellemeler olmamalı. Sanat ve sanatçı özgür olmalı. Biz sanata ve sanatçıya her zaman saygı duyuyoruz. Bu nedenle sansürlenmek istenen, yasaklanmak istenen bu heykeli Kadıköyümüze istiyoruz.”

MELİH GÖKÇEK İÇİNE TÜKÜRMÜŞTÜ

Daha önce de Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek beğenmediği bir heykel için "ben böyle bir sanatın içine tükürürüm" dediği için günlerce manşetten düşmemişti...

İŞTE O HEYKEL!...

[PAGE]




[PAGE]


[PAGE]