BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPyi karıştıran iddia

Kocaeli'nde seçim öncesi giriler bir iddia CHP'yi karıştırdı. Taraflardan birisi iş adamı ancak karşı taraf sizi çok şaşırtacak.

Abone ol

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya İzmit Büyükşehir belediye başkan adayı Sefa Sirmen'in seçimi kaybedeceğine ilişkin iddiaya girmiş

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın CHP'nin, uzun süredir aralarının açık olduğu bilinen büyükşehir belediye başkan adayı Sefa Sirmen'in seçimi kaybedeceğine ilişkin bir işadamı ile iki takım elbisesine iddiaya girdiğinin ortaya çıkması partiyi karıştırdı.

Telefonlara çıkmayan Hikmet Erenkaya'nın ise yakın çevresine "Ben espri olsun diye iddiaya girdim" dediği öğrenildi.

 
 Yerel bir gazete, bu iddia ile ilgili imzalı belgeyi "İşte ihanetin belgesi" başlığı ile manşetine taşıdı.

Sefa Sirmen'in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, alt belediyelerden Saraybahçe Belediye Başkanlığı yapan, Sirmen'in milletvekili seçilmesinin ardından da Büyükşehim Meclisi'nce Büyükşehir belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hikmet Erenkaya, 2004 yerel seçimlerinde de CHP'den büyükşehire aday olmasına rağmen kaybetti. 22 Temmuz 2008 seçimlerinde de milletvekili oldu.

Yerel seçimler öncesinde, CHP'nin milletvekmili olmasına rağmen Sefa Sirmen'in propoganda çalışmalarına yeterli desteği vermediği de bilinen Hikmet Erenkaya'nın, 14 Mart 2009 tarnihinde de İzmit'in tanınmış işadamlarından İdris Saral ile, Sefa Sirmen'in seçimi kaybedeceğine dair iki takım elbisesine iddiaya girdiği, bunu da bir ajanda yaprağına yazıp imza altına aldıkları ortaya çıktı.

Yerel bir gazetenin "İşte ihanetin belgesi" başlığı ile manşetine taşıdığı belgede, tarih belirtildikten sonra "İdris Saral ve sayın vekilimiz Hikmet Erenkaya, Büyükşehir konusunda iki takım elbisesine iddiaya girmişlerdir. İdris saral, Sefa beyin kazanacağına, Hikmet bey kaybedeceğine" denilerek altta da ikisinin imzası yeralıyor.