BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  GÜNCEL

Erol Büyükburç'un son fotoğrafı Yaşasaydı yarın...

Erol Büyükburç ölmeden evvel en son Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin'in konserine gitti Büyükburç'un yarın konseri olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu Türkiye'yi şoke eden ölümün sebebi henüz netleşmemişken Büyükburç'un ölmeden evvel en son Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin'in konserine gittiği ortaya çıktı.

Evinde ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un dün akşam Taksim'de Murat Evgin'in "Çarşamba Buluşmaları" dinletisine katıldığı ortaya çıktı. Evgin, ünlü sanatçının son fotoğrafını sosyal medya adresinden paylaştı.

erol-buyukburc-oldu-mu.jpg

EROL EVGİN: GAYET İYİYDİ

Erol Evgin, dün akşam oğlu Murat Evgin'in dinletisi olduğunu, Erol Büyükburç'un de dinletiye katıldığını söyledi. Oğluyla telefonla konuştuğunu kaydeden Erol Evgin, "Gayet iyiydi" dedi.

YARIN KONSER VERECEKTİ

Erol Büyükburç 13 Mart 2015 Cuma günü (Yarın) Bursa'da konser verecekti. Etkinlik "Türk pop müzik tarihinin en önemli ve kendine özgü figürlerinden biri olan Erol Büyükburç hayranlarıyla buluşuyor" sözleriyle duyurulmuştu.

 erol-buyukburc.20150312153308.jpg

EROL BÜYÜKBURÇ KİMDİR?

Erol Büyükburç , 22 Mart 1936'da Adana’da dünyaya geldi. Eğitimine babası Sufi Beyin bir Fransız şirketinde çalışmasından dolayı bulunduğu Halep’te Frere Maris’te başladı, daha sonra Adana Kemal Paşa İlkokulu’na devam etti. İstanbul’da Fatih Gelenbevi Ortaokulu’nu ve 1951 yılında başladığı Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Ardından İstanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken “Alis Rosental’dan” şan dersleri aldı. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Daha lise yıllarında İstanbul’da kurduğu ilk grubuyla (Şevket Uğurluel, akordeon; Kanat Gür, gitar; Salim Ağırbaş, davul; Metin Ersoy ve Erol Büyükburç, solist) Florya plajında müzik yaptı.

Müzik çalışmalarına daha lise öğrencisi iken İsmet Sıral Orkestrası eşliğinde solisti olarak Caddebostan Gazinosu’nda sahneye çıkarak başladı. Bu orkestrada kalmasını sağlayan şarkı Frankie Laine yorumuyla popüler olan Jezabel adlı şarkıdır. Yedek subaylığını Urfa’da yaparken orduevinde müzik ve sahne çalışmalarına devam etti. Askerlik dönüşünde Leyla Sayar’ın desteği ile İstanbul’un klüp çevrelerinde ismini duyurmaya başlar. Kendi adına kurduğu ilk orkestrası Erol Büyükburç Vokal Grubu ile Four Lads, Platters tarzı vokal müziğinin ve doo-wop’ın Türkiye’deki öncü uygulayıcısı olur.

Evinde ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un dün akşam Taksim'de Murat Evgin'in "Çarşamba Buluşmaları" dinletisine katıldığı ortaya çıktı. Evgin, ünlü sanatçının son fotoğrafını sosyal medya adresinden paylaştı.

Erol Büyükburç'un sesinden unutulmaz şarkısı 'İnleyen Nağmeler' -İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ