BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eroğlu'ndan Sarıgül'e baraj cevabı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sarıgül'ün "İstanbul'a baraj yapacağız" sözüne cevap verdi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'un su sorununu çözmek için Avrupa ve Anadolu yakasına birer baraj yapacağı sözlerine ilişkin, "Ben İSKİ Genel Müdürüyken Şişli'de su yoktu. Şişli'ye suyu veren biziz. Şişli'nin bütün alt yapısını biz yeniledik. 2071 yılına kadar Şişli'nin de İstanbul'un da suyu var. Baraj yapılacaksa biz yaparız" dedi.

Eroğlu, aday tanıtım törenine katılmak için geldiği Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin  "CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'un su sorunu olduğunu ve İstanbul'a 2 adet baraj yapacağını söyledi. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:

"Buna gülmekten başka söyleyecek sözüm yok. Çünkü ben İSKİ Genel Müdürüyken Şişli'de su yoktu. Şişli'ye suyu veren biziz. Sayın başbakanımız, büyükşehir belediye başkanıyken ben İSKİ Genel Müdürüydüm. Şişli'nin bütün alt yapısını biz yeniledik. Suyu biz verdik. 2071 yılına kadar Şişli'nin de İstanbul'un da suyu var. Baraj yapılacaksa biz yaparız" dedi.

Eroğlu, daha sonra aday tanıtım törenine geçti.