BIST 10.163
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eroğlu AK Parti bayraklarını indirdi

Bakan Eroğlu, memleketindeki bayramlaşmada parti bayraklarını görünce gençleri uyardı.

Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon'daki bayramlaşmada parti bayraklarından rahatsız oldu, söktürdü. Resmi ve parti bayramlaşmaları arasında fark bulunduğunu ve resmi bayramlaşmalarda bürokratlar ile vatandaşların katıldığını söyleyen Eroğlu, bu ayrımın yapılması gerektiğini söyledi.

Bayramı seçim bölgesinde geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün merkeze bağlı Gebeceler beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı. Kent protokolü üyeleri ile birlikte beldede hazırlanan tören alanına gelen Eroğlu, tören alanına asılan AK Parti bayraklarını görünce protokol üyeleri ve görevlilere duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ardından konuşma yapmak için kürsüye çıkan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Bakan Eroğlu’nun bu rahatsızlığını dile getirerek, “Şimdi bu bayrakların burada olması sayın bakanımızı rahatsız ediyor. Onun rahatsızlığı da bizi rahatsız ediyor. Hadi gençler bu siyasi bir bayramlaşma değil resmi bayramlaşma indirin şu bayrakları. Hadi gençler biraz acele edin. Ben kürsüden inmeden indirin tüm parti bayraklarını” diye konuştu.
 
"BU KONULARDA HASSASIZ"
 
Milletvekili Ürün’ün talimatı ile bayraklar kısa sürede indirildi. Tören bitiminde konu hakkında bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da her bayram bayramlaşma töreni düzenlediklerini kaydederek şöyle konuştu:

" Resmi işlere partiyi karıştırmadıklarını anlatan Eroğlu, "Parti bayramlaşması ayrı resmi bayramlaşma ayrı. Hatta biz resmi açılış ve temel atma merasimlerinde parti bayrağını bulundurmayız şanlı bayrağımız dalgalanır her yerde. Bizim anlayışımızda bu var. AK Parti’nin anlayışı, resmi işlere siyaseti bulaştırmıyoruz. Bu da takdir edilecek bir husustur” dedi. Bakan Eroğlu, ayrıca törende bir şehit babasını kucaklayarak, sabırlar diledi. Bakan Eroğlu, programına Seydiler beldesiyle devam etti.
 
“MESELE AĞAÇ İSE ORADA KESİLEN AĞAÇLARIN 5-10 KATINI DİKERİZ”
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, ODTÜ’de önceki gün sökülen ağaçlarla ilgili yaptığı açıklamada, “ODTÜ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversite rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL’lik bir tünel yapılacak. Neticede Ankara’da yol yapılmazsa ODTÜ’ye gelmek bile mümkün olmaz. Mesele ağaç meselesiyse orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz” dedi.