BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  DÜNYA

Ermenistan'ı karıştıran video

Video paylaşım sitelerine düşen bir görüntü Ermenistan'ı karıştırdı. Sarkisyan'ın isteği gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

Videoda, Ermeni soykırımı iddialarına verdiği destek ile bilinen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın kendisini arayarak "Ermeni soykırımı'nı tanımamalarını istediğini" söylüyor.

Ermenistan Devlet Başkanlığı ise videoya hemen cevap vererek böyle bir konuşmanın yapılmadığını açıkladı. Ancak Biden ile bir Ermeni lobisi temsilcisi arasındaki diyaloğun yer aldığı video, oldukça konuşulacağa benziyor...

NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİĞİ BELLİ DEĞİL

Üzerinde ne zaman ya da nerede çekildiği konusunda bir bilgi olmayan ancak cep telefonu ya da el kamerası gibi bir cihazla çekilmiş olduğu anlaşılan videoda, Başkan Yardımcısı Biden kendisini ziyarete gelen Ermeni toplumu temsilcileriyle konuşuyor.

Soru: Ben bir Ermeniyim ve size Senato'da yaptıklarınız için teşekkür etmek istiyorum. Bir sorum var. Ben ABD'deki Ermeni toplumunun en aktif üyelerinden biriyim ve bildiğiniz gibi biz…
Biden: Evet, biliyorum.

Soru: … Biz çok, çok acılar çektik. Size toplumumuza nasıl bir mesaj vermemiz gerektiğini sormak istiyorum.
Biden: Toplumunuza iletmeniz gereken mesaj bizim geri adım atmadığımızdır. Türkler gerçeğin ne olduğunu anlamak zorunda. Bizim de yapmamız gereken, biliyorsunuz, uzlaşma süreci bir süredir devam ediyor ve süreç üzerinde bir süredir emek harcanıyor. Onlara Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın beni aradığını ve "Bakın, müzakere sürecinde olduğumuz bir dönemde, bu konuyu şu anda fazla zorlamayın" dediğini söyleyin. Biz pas geçtik. Bu olay şimdi geçmişte kaldı. Neyse, gerçekler bir şekilde ortaya çıkar.

Diyaloğun sonundaki "Bu olay geçmişte kaldı, gerçekler bir şekilde ortaya çıkar" kısmı özellikle dikkat çekici.