BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  DÜNYA

Ermenistan zirvesinde ilerleme yok!

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Türkiye ile ilişkilerin Karabağ sorunu ile ilişkilendirilemeyeceğini söyledi.

Abone ol

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesinin Dağlık Karabağ sorunu ile ilişkilendirilmeyeceğini bildirdi.

Nalbantyan, ABD'de yapılan Sarkisyan-Erdoğan görüşmesinde Türkiye tarafının Dağlık Karabağ sorununu müzakere etmek istediğini, ancak, önceki gibi yanıt verdiklerini söyledi.

Azeri APA Ajansı'nın haberine göre, Nalbantyan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben bu meseleyi Türkiye tarafı ile müzakere etmek için sebep görmüyorum" dedi.

Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olamayacağını belirten Nalbantyan, "Bunun ötesinde Ermenistan hiçbir zaman Türkiye-Ermenistan görüşmeleri süreci için Karabağ meselesinde taviz veremez. Bu iki sürecin ilişkilendirilmesi her ikisine de zarar verir. Bu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)'in Minsk Grubu eşbaşkanlarının da tavrıdır" diye konuştu.

Sarkisyan- Erdoğan görüşmesinin Türkiye tarafının görüşlerinin Ermeni tarafınca daha açık şekilde anlamaya imkan verdiğini bildiren Edvard Nalbantyan, "Böylelikle biz bir kez daha emin olduk ki; Ermenistan-Türkiye ilişkileri konusundaki tavrımız doğrudur. Aynı zamanda bundan sonraki adımlarımız ve tavırlarımız da güçlendi. Bu konuyla ilgili kararın kabulü için gerektiğinde Cumhurbaşkanı kamuoyunu bilgilendirecek" ifadesini kullandı.

Nalbantyan, Türkiye yakınlaşma sürecinin kesilmesini istemiyorsa, protokolleri onaylama niyetini derhal açıklaması ve ilişkileri normalleştirmeye çalışması gerekir" dedi.