BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  POLİTİKA

Ermenek son dakika Davutoğlu işçilere seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasıyla ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum: Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum kendi haklarının takipçisi olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler." dedi.

Davutoğlu, cuma namazını Çankaya'daki Hasan Tanık Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla selamlaşan Davutoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Isparta Yalvaç'ta midibüsün devrilmesi sonucu ölenlerin 16 kişiye yükseldiğini belirten Davutoğlu, "Elma toplamaya giden çoğu hanım vatandaşlarımız, kardeşlerimiz. İçişleri Bakanımızdan ve biraz önce de Valimizden detaylı bilgiler aldık. Allah rahmet eylesin" ifadesini kullandı.

Yaralılara gereken müdahalenin yapıldığını aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

"İnşallah yaralılarımız da bir an önce şifa bulur. Çok elim bir kaza. Ancak yine maalesef şoförün -ki kendisi de rahmetli oldu- küçük bir minibüsün kapasitesinin üstünde yolcu alması buna temel sebebiyet veren husus. Bütün vatandaşlarımıza, bütün işverenlere, bütün şoförlerimize buradan bu mübarek cuma günü şu ricada bulunuyorum. Kendilerinin ve yanlarında çalıştırdıkları kardeşleri olan işçilerin hayatlarını göz önünde bulundursunlar. Onların mutlulukları, onların hayatı garanti edilmeden kazanılan hiçbir para, hiçbir kazanç gerçek anlamda mutluluk vermez."

ERMENEK'TE KÖMÜR OCAĞINDA İŞÇİLERİN MAHSUR KALMASI

Karaman Ermenek kömür ocağında işçilerin mahsur kaldığını hatırlatan Davutoğlu, buradaki incelemeleri sırasında maden ocağına kadar indiğini belirterek şunları kaydetti:

"Orada gördüğüm tablo, orada maden işçilerimizin maden içinde yemek yemeye zorlanması ki şartlarını bildiğiniz gibi yasal olarak çok iyileştirmiştik. Maalesef bu kazalarda insan unsuru önem taşıyor. Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum: Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum, kendi haklarının takipçileri olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler. Hükümet olarak bütün bu kazalar ve diğer gelişmelerle ilgili tabii yakın takip içindeyiz. Ancak dediğim gibi bütün insanlarımızın, vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve bu çerçevede adım atması ancak ve ancak kazaları engeller. Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum. İnşallah yaralılarımızın tez zamanda şifa bulması için dua ediyoruz."